Malezya postası

Malezya adli makamları, ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle geçen hafta gözaltına alınan üç FETÖ’cüyü iade etti. Ankara’ya gönderilen Turgay Karaman’ın İpoh’da faaliyet gösteren uluslararası okulun müdürü İsmet Özçelik’in akademisyen, İhsan Aslan’ın da işadamı olduğu belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2017 Güncelleme 13 Mayıs 2017, 01:35
Malezya postası

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı yurt dışına kaçan FETÖ'cülerin peşini bırakmadı. 'FETÖ ile sınır ötesi mücadele'de üç terörist daha Malezya'dan Türkiye'ye iade edildi. Sınır ötesi operasyonun ayrıntılarını TAKVİM ele geçirdi. FETÖ/PDY Malezya yapılanmasında yer alan üç örgüt üyesinin Türkiye'ye iade edilmeleri için MİT, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlıkları ortaklaşa çalışma başlattı. Interpol Daire Başkanlığı'nın koordinesinde yürütülen diplomatik yazışmalarla İsmet Özçelik, Turgay Karaman ve İhsan Arslan'ın FETÖ üyesi olduğu belirtilerek iadeleri talep edildi.


Turgay KARAMAN

ÜÇÜNÜN DE BAĞLANTISI KESİN
Üç kişinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak suçundan arandığı mahkeme belgeleri Malezya makamlarına bildirildi. Türk makamlarının taleplerini dikkate alan Malezya polisi, üç kişi hakkında geniş çaplı çalışma başlattı. Malezya Emniyeti, Karaman ve Aslan'ı 2 Mayıs'ta, Özçelik'i de 5 Mayıs'ta ulusal güvenliğe tehdit oluşturdukları gerekçesiyle gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada sanıkların "FETÖ" ile bağlantılı oldukları tespit edilirken, pasaportlarının Türkiye tarafından iptal edilmesi en büyük delil teşkil etti. FETÖ üyesi üç terörist Kuala Lumper/ Malezya'dan alınarak dün sabah saatlerinde Ankara'ya getirilip Emniyet'teki işlemleri için Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildi. Türkiye'ye iade edilen FETÖ mensuplarından Karaman'ın İpoh'da faaliyet gösteren uluslararası okulun müdürü, Özçelik'in akademisyen, Aslan'ın da işadamı olduğu ve FETÖ için çalıştıkları belirtildi.



İhsan ASLAN

DEVREYE FETÖ'CÜLER GİRDİ
Malezya'da yasa dışı göçmen statüsünde olan üç terör örgütü üyesi için FETÖ savunucuları devreye girdi. Human Rights Watch, Uluslararası Af Örgütü ve Birleşmiş Milletler'in Güneydoğu Asya İnsan Hakları birimi Malezya hükümetinden bu kişilerin işkence ya da adil olmayan yargılamaya maruz kalabilecekleri kaygısıyla, Türkiye'ye iade edilmemelerini istedi. Malezya makamları durumun öyle olmadığını belirterek, FETÖ üyelerinin ülkelerine iade edilmeleri için Türk Göçmen Bürosu yetkilileriyle iş birliği için düğmeye bastı.


İsmet Özçelik​

Erkam ÇOBAN