Devlet baba

Cumhurbaşkanı Erdoğan, minik Özge’nin dramına kayıtsız kalmadı. Babası Ali Yıldırım’ı arayarak her türlü desteğin verileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 01:10
Devlet baba

İÇİNDEKİLER

antalya'nın Kepez İlçesi'nde Ali İhsan Yıldırım'ın kızı Özge için verdiği mücadele tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dün Yıldırım ailesini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. 3 yaşındaki Özge'nin çilesi doğduğu gün başladı. Talihsiz çocuk, 1 Ocak 2014'te Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 6.5 aylıkken dünyaya geldi. Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için özel hastaneye sevk edildi. Damar yolu henüz iyi olmadığı için bebeğen sol dizinin altına kateter takıldı. Bu işlemden sonra kuvözde kalırken sol bacağında morarma görülen ve kangren teşhisiyle tekrar doğduğu hastaneye yönlendirilen minik Özge'nin 13 günlükken sol bacağı, dizinin altında kesildi. Baba Ali İhsan Yıldırım, Özge'nin yanlış iğne nedeniyle bacağının kesildiğini iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Bu arada hastanedeki görevlilerle tartışan Yıldırım, stajyer hekimi tartakladığı gerekçesiyle 1 ay cezaevinde kaldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Ali İhsan Yıldırım, bu mücadelesinden de sonuç alamadı. Maddi gücü yetmeyen baba Yıldırım, kızının protez bacağıyla yürümeyi öğrenmesi için gitmesi gereken fizik tedavi merkezlerine götüremedi.

'1 AY SONRA PARKLARDA OYNAYACAK'
Özge dün ambulansla Kepez Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Doktorlar tarafından kontrolü yapılan minik kız, hastanenin rehabilitasyon merkezine alındı. Hastanenin başhekimi Opr. Dr. Adil Gökmen, Özge'ye yeni bir protez takılacağını söyledi. Gökmen, "İnaşllah Özge'yi 1 ay sonra parklarda arkadaşlarıyla oyun oynayabilen bir çocuk olarak göreceğiz" dedi.

'TAKİP EDECEĞİZ'
Çaresiz kalan alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım, kızı için 150 lira maliyetle alüminyum ve ipten bir düzenek yaptı. Özge'yi uzun bir ip ile düzeneğe bağlayan baba bu şekilde kızını yürütmeye çalışıyordu. Özge'nin durumundan haberdar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yıldırım ailesini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve her türlü desteği vereceklerini söyledi. Erdoğan aileyi ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün her zaman yanlarında olacağını belirtti. Cumhurbaşkanının "Bizden bir isteğiniz var mı?" sorusu üzerine Ali İhsan Yıldırım, "Cumhurbaşkanım sizden hukuki destek istiyorum" dedi. Erdoğan da "Yanınızdaki belediye başkanımız aynı zamanda avukat. Kendisi hukukçu olduğu için süreci takip edecekler. Biz de Hakan kardeşimizi takip edeceğiz" diye konuştu.