PESviçre

Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılanmasına Malatya’da başlandı. Terör suçlarından mahkemeye çıkan ikilinin duruşmasını, PKK destekçisi İsviçre’den çok sayıda siyasetçi takip etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2017 Güncelleme 22 Nisan 2017, 02:13
PESviçre

İÇİNDEKİLER

Terör destekçisi Avrupa yine sahneye çıktı. Batı, terör örgütü PKK ile siyasi uzantısı HDP'ye destek vermek için sınırları aştı! HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla yargılanmasına Malatya'da başlandı.

POLİS CEVABINI VERDİ !
Tutuklu sanıklar Gülten Kışanak, Kocaeli Kandıra Cezaevi'nden, Sebahat Tuncel ise İstanbul Silivri Cezaevi'nden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşma salonu çevresinde davaya katılanlar detaylı aramadan geçildikten sonra içeriye alındı. İlk duruşmaya İsviçre Zürih Şehir Parlamentosu Yeşiller Partisi Milletvekili Muammer Kurtulmuş, İsviçre Zürih Şehir Parlamentosu alternatif listesinden Ezgi Akyol, İsviçre Cenevre Belediye Başkanı Remy Pagani ve İsveç ve Almanya'dan bazı yabancı gözlemciler ile HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ve HDP'liler katıldı. Mahkeme salonuna girerken arama noktasında polisle tartışan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Biz milletvekiliyiz, bizim her yere girme hakkımız var" dedi. Arama noktasında duran polis de, "Öyle giremezsiniz" diye cevap verdi. Duruşma Kışanak ve Tuncel hakkındaki iddianamenin okunması ve kimlik tespiti ile başlarken, iki sanığı çok sayıda avukatın savunduğu görüldü. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Gülten Kışanak için 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak' ve 41 kez 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla 230 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sebahat Tuncel hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 135 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.




Malatya'daki duruşmayı takip edenler arasında Cenevre Belediye Başkanı da vardı