Sonuç zaferdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan sonuçlarını değerlendirdi ve bakanlara “16 Nisan bir zaferdir. Artık önümüze bakalım. Şimdi icraat zamanı. Diyaloğa da önem verin” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 02:36
Sonuç zaferdir

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında geçen pazartesi günü Beştepe'de yapılan toplantıda 16 Nisan referandum sonuçları masaya yatırıldı. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda meydanlarda vatandaşların idam cezasının geri getirilmesini istediğini, kendi düşüncesinin de bu yönde olduğunu söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin şu değerlendirmeleri yapıp gerekli talimatları verdi:

BÜYÜK BAŞARI: Bu bir zaferdir. Çalışmalarla oyları alıp buraya getirdik. Yüzde 51.4 sonuç başarılı bir sonuçtur. Gördünüz anketler bir uçtan bir uca savruldu.

İYİ ANALİZ ETMELİYİZ: Genel merkez hemen bir çalışma başlatsın. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehirlerde neden hayır çıktığına ilişkin çalışma olsun... Belediyelerden teşkilatlara kadar her aşamada, eksikler nedir; rapor hazırlansın. 15 gün içinde bunun değerlendirmesini yapalım.

BÖLGEDE DESTEĞİ ARTTIRALIM: Doğu ve Güneydoğu'dan gelen destek önemli. Bundan sonra terörle mücadeleden de taviz vermeden, buradaki vatandaşların bize olan desteğini daha da artırmak için ne yapmalıyız, buna da bakmalıyız.

ŞİMDİ İCRAAT ZAMANI: Artık önümüze bakmalıyız. Her şeyi bir tarafa bırakın işinize bakın. Şimdi icraat zamanı.

İNSAN İLİŞKİLERİ ÖNEMLİ: Hizmet etmek önemli ama hizmet hiçbir zaman tek başına başarı için yeterli olmaz. İnsan ilişkileri de önemli. O nedenle tüm bakanlar insan ilişkilerine, diyaloga önem vermeli.