Denetimli saldırı

Cezaevinden “Denetimli Serbestlik’ten yararlanıp çıkan sabıkalı tetikçi, AK Partili Belediye Başkanı Sarı’yı hedef seçti. Silah önce tutukluluk yaptı. O sırada başkan kendisini yere attı. Kurşunlar Sarı’nın koluna ve bir çocuğun kafasına isabet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 00:00
Denetimli saldırı

İÇİNDEKİLER

Niğde Altunhisar'ın AK Partili Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, ilçe meydanında esnafı ziyaret etmek için yürürken, elinde silahlı bir kişiyle karşı karşıya geldi. Denetimli Serbestlik'ten faydalanarak cezaevinden çıkan sabıkalı Bayram Ö., tabancasını ateşlemek istedi. Ancak silah önce tutukluluk yaptı. Başkan Sarı kendini yere attı. Ama saldırgan tetiği çekmeye devam etti. Peş peşe tabancadan çıkan 4 kurşundan biri Sarı'nın koluna, diğeri de meydanda bulunan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Celil Acar'ın kafasına geldi. Vatandaşlar panik halinde sağa sola kaçışırken, saldırgan izini kaybettirdi.

ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR
Ağır yaralı olarak yere yığılan küçük çocuk ve Başkan Sarı, hastaneye kaldırıldı. Ameliyat edilen çocuğun durumunun ciddi olduğu bildirildi. Kolundan hafif yaralanan Sarı, saldırgan Bayram Ö.'yü tanımadığını ve kendisine neden saldırdığını bilmediğini söyledi. Ekipler, saldırganın ya başkası tarafından tutulan bir tetikçi ya da Başkan Sarı'ya husumet besleyen kişi olabileceği yönünde çalışma başlattı. Polis, olayın nedeninin saldırgan yakalandığında ortaya çıkacağını belirtti.