Çarpım tablosu

Türkiye, anayasa değişikliğine ‘Evet’ dedi. CHP ve HDP ise milli iradeye saygı göstermedi ve referandumun iptalini istedi. YSK reddetti. Bu kararı eleştirenlere tokat gibi cevap ise Ali Nesin’den geldi: Geçmişte yaptıkları haksızlıkları gözden geçirsinler. 367 kararı mesela. Etme bulma dünyası...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 02:19
Çarpım tablosu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, anayasa değişikliği için referanduma gitti. Seçmenlerin yüzde 51.4'ü "Evet" diyerek daha güçlü Türkiye mesajı verdi. Sandıktan çıkan "Evet", terör örgütleriyle el ele verip "Hayır" kampanyası yürüten Avrupa'yı rahatsız etti. Batı, CHP'nin ortaya attığı "hile" yalanına sarılıp sözde gözlemcilerini Türkiye'ye gönderdi. YSK ise mühürsüz pusula tartışmaları sonrası CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin referandumun iptaline ilişkin başvurularını reddetti. "Hayır" cephesi ise bu karara tepki gösterdi. Yazar Aziz Nesin'in matematik profesörü oğlu Ali Nesin ise milli iradeye saygı duymayıp referandumun iptalini isteyen CHP'ye ve uzantılarına tokat gibi bir cevap verdi. Ünlü matematikçi Nesin, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından YSK'nın ret kararını değerlendirdi. Nesin, yaptığı yorumda 2007'de yaşanan ve AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmasının ardından patlak veren 367 krizine değindi.

'PEKİ O ZAMAN NEREDEYDİNİZ?
Nesin, YSK kararını eleştirenlere, "'Ama bu haksızlık' diyenler geçmişte yaptıkları haksızlıkları gözden geçirsinler. 367 kararı mesela. Etme bulma dünyası" dedi. Bu gelişmenin ardından takipçileri Nesin'i eleştirdi. Matematik profesörü, "Hocam siz matematikle uğraşın" yönündeki eleştirilere ise şu yanıtı verdi: "Bayağı kızdırmışım... İyi yapmışım, oh canıma değdi... Hukuksuzluk mu dediniz? Evet hukuksuzluk. Peki ya o zaman neredeydiniz? O zaman ses çıkarmamışsanız, şimdi de çıkarmayın. 80 yıl boyunca hukuksuzluk eken, sonraki 20 yıl boyunca hukuksuzluk biçer! Cumhuriyet'in ilk 80 yılında hukuk hüküm sürseydi, bugünkü hukuksuzluklar olabilir miydi? Neden benzer sorunlar ABD'de ya da Avrupa'da yaşanmıyor da bizde yaşanıyor? Geçmiş olmasa gelecek olabilir mi? Mesela CHP, Anayasa'ya aykırı olduğunu bile bile, dokunulmazlıkların kaldırılması için oy verdi mi vermedi mi? Tüm bu süreçte sesiniz çıkmadıysa şimdi de çıkmasın."

SOSYAL MEDYAYI SALLADI
Matematik profesörü Ali Nesin'in "Hayır" cephesine yönelik eleştirileri, sosyal medyanın gündemine yerleşti. Yorumlar şöyleydi:
Doğruya doğru...
Babasnı da çok severdik.
Doğru söze ne denir: Ali Nesin denir.
Hayırdır inşallah!
CHP'lilere tokat...
Adam gibi adam.
Hayırlı evlat...
Aydın doğru sözler.
CHP'yi çarpmış!
Nesin, 'Hayır'cıları çıldırttı.