Vahşet var delil yok!

Yargıtay, Özgecan Aslan cinayetinde kararını verdi. Sapık katil Suphi Altındöken’e yardım eden Fatih Gökçe’nin cinsel saldırı suçundan aldığı ceza, ‘delil’ olmadığı gerekçesiyle onanmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2017 Güncelleme 16 Nisan 2017, 02:03
Vahşet var delil yok!

İÇİNDEKİLER

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 11 Şubat 2015'te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015'teki duruşmada, sanık Ahmet Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (51) ile cinayete yardım eden Fatih Gökçe'nin ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezaevinde öldürülen Altındöken'in babası ve arkadaşı Gökçe hakkında 'adam öldürme' suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadı. Ancak yerel mahkemenin Fatih Gökçe hakkında 'cinsel saldırı' suçundan dolayı da verdiği 24 yıl hapis cezasını 'delil yetersizliği' gerekçesiyle bozdu.

'PEŞİNİ BIRAKMAYIZ'
Özgecan Aslan'ın ailesinin avukatı Sevim Küçük kararla ilgili şunları söyledi: "Yargıtayın sanıklardan Fatih Gökçe hakkında cinsel saldırı suçundan verilen mahkumiyet kararını delil yetersizliği gerekçesiyle bozmasına ilişkin olağan ve olağanüstü tüm kanun yollarını kullanacağız. Çünkü dosyadaki tüm mevcut deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde cinsel saldırı suçundan da ceza vermeye yeterlidir. Yerel mahkemenin kanaatine göre zaten Fatih Gökçe de cinsel saldırı suçunun delillerini ortadan kaldırmak amacıyla bu cinayeti işlemiş. Yani hiç kimse başkasının suçunun delillerini ortadan kaldırmak için böyle hunharca bir cinayete kalkışmaz. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar bu işin hukuki devamı söz konusudur." Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken tutuklulardan Gültekin Alan'ın 12 Nisan 2016'da silahlı saldırısına uğramıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken saldırıda hayatını kaybederken, babası ise ağır yaralanmıştı.