Kuyruk acısı!

Ne miting yasakları, ne de atla-itle sindirme çabaları... Avrupa’nın “referandum oyunu” hayırlara çıkmadı! “Evet” tişörtünü giyen gurbetçiler, sandıklara yığıldı. Kuyruklar uzadıkça uzadı! Batı’nın acısı katlandıkça katlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2017 Güncelleme 04 Nisan 2017, 00:15
Kuyruk acısı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye değişti... Türkiye gelişti... Ancak atılan her adım, AB'yi rahatsız etti. Tarihi hezimetlerini unutamayan Batı, önce piyonlarını öne itti. Teröristleri besledi. FETÖ'ye, PKK'ya açık destek verdi.

Sonra referandumu hedef seçti. "Evet" mitinglerine yasaklar getirdi. Sınır kapılarını kapatıp siyasetçilerin gitmesini engelledi. "Evet çıkarsa bedeli ağır olur" diyerek tehditlere yeltendi.

Yine de yetinmedi! Atlarıyla itleriyle insanlara eziyet etti. Hepsini yıldırmak istedi. Ama tüm bu nafile çabalar, sonuç getirmedi. Aksine yurtdışında yaşayan Türkler'in vatan aşkını, daha da perçinledi.

Sandıklar kurulur kurulmaz bütün gurbetçiler oy kullanmak için sıraya girdi. Kuyruklar uzayıp gitti! Rekor katılım gerçekleşti. EVET'çilerin çoğaldığını gören Avrupa'nın "kuyruk acısı" nüksetti!



Yurtdışındaki oy verme işlemi 27 Mart'ta başladı. Geçmiş yıllara oranla çok daha fazla katılım olduğu açıklandı. Özellikle Almanya'da uzayıp giden kuyruklar, AB'nin yüzüne tokat gibi çarptı.