Bizans İçerde!

Polisiye dizi ‘İçerde’nin çekildiği ünlü mekandaki toprak amfora incelendi. Bizans Dönemi’ne ait tarihi bir eser olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2017 Güncelleme 03 Nisan 2017, 01:51
Bizans İçerde!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nün soruşturması, iki polisin 'İçerde' adlı televizyon dizisini izlemesiyle başlamıştı. Sivil polisler, oyuncu Çetin Tekindor'un dizide canlandırdığı 'Kebapçı Celal' karakterinin mekanı olan ünlü restoran ve kafede tarihi eser niteliğinde olabileceği değerlendirilen amfora ile çömlekleri fark etti. İnceleme başlatılarak soruşturma açıldı.


Toprak amforayı diziyi izleyen iki polis fark etmişti. İnceleme, 1000 yıllık eser olduğunu ortaya çıkardı.

İFADESİNİ ALDILAR
Beyoğlu'ndaki mekana giden ekipler amfora ile çömlekleri fotoğrafladı. Ardından tarihi eser baskını düzenlendi. Çetin Tekindor ile kardeş iki polisi canlandıran ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut'un kameralar karşısına geçtiği restoranın bahçesinde aksesuar olarak kullanılan amforaya el konuldu. Muhafaza altına alınan toprak amfora incelenmek üzere Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne gönderildi. Eserin incelemesi önceki gün tamamlandı. Amforanın yaklaşık 1000 yıllık olduğu ve Bizans Dönemi'nden kaldığı belirlendi. Diğer iki parçanın ise tarihi eser niteliği taşımadığı tespit edildi. İfadesi alınan işletme sahibi hakkında yasal işlem yapıldı.


Beyoğlu'ndaki ünlü mekan, dizi sayesinde 'Kebapçı Celal'in yeri olarak tanındı.

Emir SOMER