EVET sonunuz geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ve destekledikleri terör örgütlerine mesaj verdi: Ey dünya, Samsun’dan yükselen bu sesi duy. Ey PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütleri, Samsun’dan yükselen bu ‘evet’ sizin sonunuzun işaretidir. 16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcın adıdır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 01:40
EVET sonunuz geliyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Samsunspor atkısı takan ve sahneye çıkışında gazilerle birlikte vatandaşları selamlayan Erdoğan özetle şöyle dedi:

Şehitler tepesini boş bırakamayan askeriyle, polisiyle, korucusuyla, erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bir gün bile şehitlerimizi unutursak kalbimiz dursun.

Bu sevginin önünde hapishane demirleri bile duramadı. Hani Avrupa'daki gösterilerde pankartlara resmimizi koyup kafamıza silah dayıyorlar ya. Sanıyorlar ki bu şu şekilde bizi korkutacaklar, bu yoldan geri döndürecekler. Unutmayın Rabbim ne buyuruyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz'. 15 Temmuz'da F-16'larla, savaş helikopterleriyle bizi yolumuzdan döndüremediler, bunların kıytırık pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek?

Güya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Her şey İsviçre devletinin, hükümetinin, polisinin gözü önünde oldu. Onların polislerin korumasıyla oldu. Bu gösteri Alp Dağları'nın tepelerinde değil, İsviçre Parlamentosu'nun önünde oldu. Geçin bunları, kimi aldatıyorsunuz?

Caddelerinizde teröristler diz boyu dolaşıyor. Almanya öyle, Belçika öyle, Hollanda öyle. Alman polisinin arabasında PKK'lı terörist gösteri yapıyor. Arabanın içinde elinde bölücü başı posteri. Ya belgeleri elimizde.

Buradan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. 16 Nisan'da sandık başına gittiğinizde neye evet, neye hayır dediğinizi çok iyi bilmenizi istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarımız dün itibariyle oy vermeye başladı. Onlardan da ayın şekilde tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmalarını bekliyorum. 18 maddelik Anayasa değişikliği için 180 maddelik yalan uyduranlara bakmayın. Önce açın, 18 maddeyi bir okuyun.



İdam isteriz sloganları: Sayın Kılıçdaroğlu, ben buna 'evet' derim diyor, Sayın Bahçeli kanaatini açıkladı, 'evet' dedi. Sayın Yıldırım o da aynı kanaatte. Bu parlamentodan geçip önüme geldiğinde ben de bunu onaylarım. George ne diyecek, Hans ne diyecek ben buna bakmam. Ben Ahmet ne diyecek, Mehmet, Ayşe, Fatma ne diyecek, Rabbim ne diyecek ona bakarım.

Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da Tendürek dağlarında, Beslerderesi'nde, Cudi'de, Gabar'da Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evvelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyor, etkisiz hale getiriyorlar.

Aynı şey Fırat Kalkanı'nda olmadı mı? DEAŞ temizlendi. PYD-YPG bunları da şu anda temizliyoruz. Şimdi öyle bir cevap verin ki tüm Türkiye, tüm Avrupa, tüm dünya duysun. Ey PKK'sından FETÖ'süne tüm terör örgütleri, yükselen bu 'evet' sizin sonunuzun işaretidir. 16 Nisan Türkiye için yeni bir başlangıcın adıdır.

AK Parti'ye, MHP'ye, BBP'ye, SP'ye, CHP'ye gönül veren kardeşlerim size sesleniyorum; Gelin Kandil'in isteklerine 16 Nisan'da biz öyle bir ders verelim ki 'evet'le bunlar Avrupa'ya en büyük cevap olsun.


BİZDE AYRIM YOK
Erdoğan, Sarıyer'de 'hayır' çadırını ziyaret etti. 'Niçin hayır diyorsunuz' dedim. Dediler ki 'Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz'. 'Ya şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu, neyiniz eksik?' dedim. 'Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz' Dedim ki 'Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometrekare idi. Ama olaya bakış ne? mezhepçilik. Bizde ayrım yok.'