Üzüleceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'dan halka seslendi. Avrupa’nın çirkinliklerini tek tek ortaya serdi ve ekledi: Bunlar Nazi deyince rahatsız oluyorlar. Siz faşistsiniz, faşist. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 01:36
Üzüleceksiniz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'daydı. Gaziosmanpaşa ve Esenler'de toplu açılış törenlerine katıldı. Meydanları dolduran halka seslenen Erdoğan, özetle şu açıklamaları yaptı:

ORDUMUZ MANKURTLARDAN TEMİZLENDİ: Darbe girişiminde bulunan FETÖ ihanet çetesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da arttı. Ordumuz, mankurtlardan temizlendi.

OYUNU BOZDUK: Fırat Kalkanı operasyonu ile Suriye'deki oyunu tam ortasından bozduk. Biz burada güven içinde yaşamak istiyorsak, önce Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak zorundayız. Suriye bize 911 kilometre, Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Kim var orada? DEAŞ, PYD, YPG var. Her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var' diyorsa, ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Irak'ta niye bu kadar ilgileniyoruz' diye soruyorsa Türkiye'nin fenalığını düşünüyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmeler niçin müdahil oluyorsunuz' diyorsa kesinlikle milletimize husumeti vardır.

MEN DAKKA DUKKA: Bakıyorum çok enteresan. Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Ve onların solak partileriyle, oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Men dakka, dukka. Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı.

KİMSENİN DÜŞMANI DEĞİLİZ: Buradan komşularımıza, özellikle Avrupa ülkelerine, Amerika'ya, Rusya'ya bir mesajım var. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Tam tersine her ülke ile her toplumla mümkün olan en ileri, en samimi siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler kurmak geliştirmek istiyoruz. Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz? Bunlar şu anda kalkıp benim bakanıma sınırlarını kapatırsa, bir başka bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağım? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına 'diktatör' diyeceksin. Onlara faşist dediğimiz zaman beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimiz zaman rahatsız oluyor. Bak belge ile konuşuyorum. Camilerimizin duvarına gamalı haç işaretlerini koyan siz değil misiniz? Camilerimizi yakıp yıkmadınız mı? NSU davasını bir kenara koyabilir miyiz? Faşistsiniz faşist.

KÜLAHLARI DEĞİŞİRİZ: Her kim gelip terör örgütleri ile işbirliği yaparsa, boyuna posuna bakmaz külahları değişiriz. Bu bizim için siyasi rant değil, bir beka meselesidir. Terör örgütlerini kullanmak uğruna, Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan herkesi aklına başına devşirmeye davet ediyoruz. Bir taraftan silah vereceksiniz ve o silahlarla ülkeme ateş açılacak, ben de buna susacağım. Var mı böyle bir şey? NATO'da beraber olduğumuz ülke, bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey? En başta dost dediğimiz ülkeler olmak üzere herkesi Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duymada davet ediyoruz. Artık sözün bittiği, hareket zamanının geldiği günlerdeyiz. Birileri, Türkiye'nin 16 Nisan halk oylamasına yoğunlaşmasını, milli güvenliğini ilgilendiren hususlarda fırsata dönüştürmeye çalışıyor.

SANDIKLARI PATLATALIM: Anayasa değişikliğiyle yapacağımız yeni yönetim sistemi birilerini çok rahatsız ediyor. 16 Nisan'da bu reformu destekleyip sandıkları beraber patlatalım.

KANDİL HAYIR DİYORSA: Kandil, FETÖ 'Hayır' diyorsa bunun tersini yapmak lazım. Bana diyorlar 'Hayır diyenlere siz hakaret falan mı ediyorsunuz?' Hayır canım sadece hatırlatıyoruz. Kimler hayır diyor bunu işaret ediyoruz.

BATI'DAKİLERİ SEVİNDİRMEYELİM 16 Nisan bir kırılma noktası. O Batı'dakileri sevindirmeyelim. 16 Nisan'da değişim kaçınılmazdır. Milletimiz kararını vermiş durumda.

'ONLAR İÇİN KABUS GÜNÜ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'deki toplu açılış töreninde de önemli mesajlar verdi. Batı'nın 16 Nisan korkusuyla çıldırdığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi: "Onlar, Türkiye bu dönüşüm sürecini güçlü şekilde bir karşılayamasın, eskiden olduğu gibi sırtı yerden kalmasın, hep birilerine muhtaç olarak yaşasın istiyorlar. Kendi güçlerini Türkiye'nin zayıflığına bağlamış olanlar için 16 Nisan adeta bir kabus günüdür."

Mesut ALTUN