Ayıya bak!

Bir ayı Rize Şirinler’i karıştırdı! Köylüler, mezarlığa dadanıp cenazeleri çıkaran ayıyı yakalamak için nöbet tutmaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2017 Güncelleme 27 Mart 2017, 00:00
Ayıya bak!

İÇİNDEKİLER

Rize İkizdere'de mezarlığa dadanan ayı ilçeyi karıştırdı! Geçtiğimiz Perşembe günü İkizdere'nin Şimşirli köyünde bulunan mezarlığa saldıran ve köylülere korku dolu anlar yaşatan ayı bu defa da Güneyce köyü sakinlerini tehdit etmeye başladı. Şimşirli köyünde mezarlıktan cesedi çıkarıp kaçıran ayı, Güneyce köyünün Erikbayırı mahallesinde 2 yıl önce toprağa verilen bir cenazeyi çıkarıp 15 metre uzağa taşıdı. Sabah mezarlık yakınında cesetle karşılaşan köylüler neye uğradığını şaşırdı. Olayın ardından büyük korku yaşayan ve mezarlıkta nöbet tutmaya başlayan köylüler, ayıların artık ayısavarlardan çıkan sesi tanıdığını ve korkmadığı söyleyip yetkililerden çözüm beklediklerini açıkladı.

HİÇBİRİMİZE RAHAT YOK
Güneyce Köyü Muhtarı İsmail Hakkı Taşdelen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Köyümüzde korku içinde yaşıyoruz. İki gün önce Şimşirli köyünde mezarları kazarak ceset çıkaran ayı veya ayılar bu sefer de benim köyüme gelerek 2 sene önce toprağa verilen bir erkek cesedini mezarından çıkardı. Bunu yapanın aynı ayı olduğunu düşünüyoruz. Mezardan 15 metre uzağa kaçırılan cenazeyi orada bırakan ayılara karşı ne yapacağımızı şaşırdık. Köyde korku içinde yaşıyoruz. Şimdi mezarlıklarda nöbet tutmaya başladık. Yarın hangimizin mezarını açacak korkusu içindeyiz. Ölümüzü de dirimizi de rahat bırakmıyorlar. Ayı korkusu yaşamak istemiyoruz."