Ölüme uçtu

Ağrı Birlikspor’un golcüsü Dicle Aslan’ın, takla atan aracın camından fırladığı ortaya çıktı. ‘Uçan kız’ lakaplı 19 yaşındaki futbolcunun ölümü spor camiasını yasa boğdu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2017 Güncelleme 20 Mart 2017, 00:00
Ölüme uçtu

İÇİNDEKİLER

Ağrı Birlikspor oyuncusu Dicle Aslan'ı hayattan kopartan kaza şöyle meydana geldi; Türkiye Futbol Fedarasyonu Kadınlar 2'nci Ligi'nde mücadele eden Ağrı Birlikspor takımını taşıyan midibüs, Patnos'un Yeni Cezavi mevkisinde yoldan çıktı. Konya İdmanyurdu Spor ile oynayacakları maç için takımın futbolcularını Malatya'ya götüren Kamil Bayram'ın kullandığı midibüs, kar yağışı nedeniyle takla attı. Araçta bulunan 14 kadın futbolcu ile 3 yönetici ve sürücü yaralandı.

TAKIM ARKADAŞLARI YIKILDI
Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dicle Aslan, durumu ağır olduğu için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Aslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 19 yaşında hayata veda etti. Dicle'nin ölüm haberi, takım arkadaşları ve futbol camiasını yasa boğdu. 'Uçan kız' lakaplı futbolcunun cenazesi, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki şehir mezarlığında toprağa verildi. Aslan ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olan futbol aşığı genç kızın cenaze töreninde yakınları, antrenörü, takım arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Türkiye Futbol Federasyonu da başsağlığı mesajı yayınladı.



SON KUTLAMA
Sahada Dicle Aslan'ın doğum gününü kutlayan takım arkadaşları, üzüntülerini sosyal medyada dile getirdi. Milli halterci Murat Aslan'ın kızı olan talihsiz futbolcu, Ağrı İbrahim Çeçen Ünivesitesi Beden Eğitim Yüksek Okulu birinci sınıf öğrencisiydi. Çok hızlı koştuğu için antrenürü Necmi Aslan ona 'Uçan kız' lakabını takmıştı. Kaza anını anlatan Aslan, "Dicle camdan fırlamış, aracın arkasına düşmüştü. Hemen nabzını kontrol ettim. Çok kan kaybediyordu. Hastaneye yetiştirdiler ama kaybettik. Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda 4 maçta 9 gol atmıştı. Çok başarılıydı. Acımız büyük" dedi.