O sözlere 7 yıl

Fatih Terim’e, kızı Buse’ye ve damadına sosyal medyadan küfür edenlere dava açıldı. 5 kişi hakkında 1 ile 7 yıla kadar hapis cezası istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2017 Güncelleme 13 Mart 2017, 00:55
O sözlere 7 yıl

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e, kızı Buse Terim ile damadı Volkan Bahçekapılı'ya sosyal paylaşım siteleri Instagram, Twitter ve Periscope üzerinden 'hakaret' ettiği iddia edilen 5 kişiye dava açtı. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Fatih Terim'in yönettiği Milli Takım, her iki karşılaşmayı da kaybetti. Mağlubiyetin ardından Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı'nın Instagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafın altına Anıl S., Ferhat Y. ve Mehmet A.Y.'nin hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu.

'BİR ANLIK ÖFKEYLE...'
O dönem hamile olan Buse Terim'e "İnşallah bebeğin ölür" yorumları yapıldı. Ercan S. Periscope'dan, Selim E. de twitter hesabından hakaret etti. Bunun üzerine Fatih Terim, kızı ve damadı suç duyurusunda bulundu. Şüpheli Anıl S. ifadesinde, hakaret dolu mesajı kendisinin paylaşmadığını savundu. Ercan S. de Periscope hesabının kendisine ait olmadığını öne sürdü. Ferhat Y. de Buse Terim Bahçekapılı'ya özür mesajı attığını belirtti. Mehmet A.Y. suçlamayı reddederken, şüpheli Selim E. ise şu savunmayı yaptı: "Milli takımın yenilmesi nedeniyle küfürlü bir cümle yazdığım doğrudur. Pişmanım." Hakaret suçundan Anıl S.'nin 1 yıldan 7 yıla, Mehmet A.Y.'nin 7 aydan 4 yıl 8 aya, Ferhat Y. ve Ercan S.'nin ise 3'er aydan 2 yıl 4'er aya kadar, Selim E.'nin tehdit suçundan 9 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. 5 kişi yakında hakim karşısına çıkacak.