Tütsülendi!

Yangında vücudu yanan bir sokak kedisi, veterinerin kapısını çaldı. Acı içinde miyavladı. Tuğçe Daşdelen ‘Tütsü’ adını verdiği hayvanı kurtarmak için çabaladı. Sevimli yavru, 1 yıllık tedavinin ardından hayata sarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mart 2017 Güncelleme 09 Mart 2017, 00:00
Tütsülendi!

İÇİNDEKİLER

Güzel İzmir'den gelen güzel haber, yürekleri ısıttı. Çiftlikte çıkan yangında vücudunun büyük bir kısmı yanan bir kedi, mucize eseri hayatta kaldı. İzmir Torbalı'da bulunan bir çiftlikte, geçen yıl yangın çıktı. Alevlere teslim olan samanlığın içinde bir sokak kedisi vardı. Vücudunun tamamı yanan kedi, söndürme çalışmaları sürerken samanlıktan kaçtı. Hayvanı arayan çiftlik sahipleri ise kediye ulaşamadı. Olaydan 3 gün sonra yaralı kedi, perişan halde yangının olduğu bölgeden 300 metre uzaklıktaki çiftliğin veterineri Tuğçe Daşdelen'in odasının kapısına dayandı. Minik kedi, kapının önünde "Beni kurtarın" dercesine acı içinde miyavladı. Kedinin haline gören veteriner ise onu hemen tedaviye aldı. Kedi o kadar acı çekiyordu ki yapılan iğnelere rağmen sesini çıkarmadı. Daşdelen'in "Tütsü" adını verdiği kedi, 1 yıl süren tedavisinin ardından kötü günleri geride bıraktı. Sağlığına kavuşan Tütsü'yü hayata döndürmenin mutluluğunu yaşayan Daşdelen, 1 yıllık süreçle ilgili şunları anlattı: "Kliniğin önünde 'Beni tedavi et' dercesine duran kediyi görünce şaşırdım. Gözleri kapalıydı, patileri yandığı için yere basamıyordu. Vücudundaki su kaybını önlemek için iğneler yaptım. Normalde sahipli kediler bile muayene edilirken çok hırçınlaşırlar ve saldırabilirler ama 'Tütsü' iğnelere bile hiç sesini çıkarmadı. Tüy kalitesi çok bozuk. Yeni yeni kendisini toparlamaya çalışıyor. Göz ve burun bölgesinde yanıklar nedeniyle kellikler var. 1 yıllık süreçten sonra artık kendisine geldi."

KLİNİĞİN MASKOTU OLDU
İzmirli veteriner Tuğçe Daşdelen, ölmek üzere olan Tütsü'yü yeniden hayata döndürmenin mutluluğunu yaşadı. Kediye çok alıştığını söyleyen Daşdelen, "Tütsü'yü görmeden yapamıyorum artık. İş yerine geldiğimde kucağıma almam için miyavlamaya başlıyor ve kucağıma almadan susmuyor" açıklamasını yaptı.