Sulopi

PKK’nın egemen olduğu, HDP’nin ise halk yerine Kandil’e hizmet götürdüğü ilçeler yeni başkanlarıyla hayat buldu. Güvenlik güçlerinin terörden temizlediği Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise 45 yıllık su ihtiyacı kısa sürede giderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2017 Güncelleme 29 Ocak 2017, 00:41
Sulopi

İÇİNDEKİLER

Yıllardır terörün pençesinde yaşayan Şırnak'ın Silopi ilçesi PKK ve HDP zulmünden kurtulduktan sonra refaha erdi. Son dönemde PKK'nın hendek oyunu ile adeta savaş alanına dönen Şırnak'ta HDP ve HDP'nin uzantısı olan partilerin belediye hizmetleri de iflas etmişti. HDP'nin halk yerine terör yuvası Kandil'e hizmet etmesi üzerine belediye başkanları görevden alınmıştı. Atanan belediye başkanı ile refaha kavuşan Silopi'de dün yeni bir hayal daha hayata geçirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilçe merkezi ve 13 köyün 45 yıllık su ihtiyacı giderildi.

SUSUZ KALMAYACAK
Silopi ilçesi Şehit Harun Boy mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisini Devlet Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü, yapılan protokolle Silopi Belediyesi'ne devredildi. Devlet Su işleri 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "35 dönüm arazi üzerinde yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi, Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde suyu arıtarak, ilçe merkezinin yanı sıra 13 köyün de 45 yıllık su ihtiyacını karşılayacak" dedi.


* ÖNCE


* SONRA

HALK MUTLU
Silopi sakinleri yeni belediye başkanlarının çalışmalarından memnun olduklarını belirtti.

SELİM ÇAKMAKÇI