Kanlı macera!

Yılbaşı tatilini kaldıkları yurdun dışında geçirmek isteyen 4 genç kız inanılmaz bir plan yaptı. Bileklerini kesen kızlar hastaneden kaçıp adeta sırra kadem bastı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2016 Güncelleme 14 Aralık 2016, 00:00
Kanlı macera!

İÇİNDEKİLER

Öğrenci yurtlarındaki skandallara bir yenisi daha eklendi. Bursa'da koruma altındaki kız çocuklarının kaldığı rehabilitasyon merkezinde, kendilerine zarar veren ve önce 'toplu intihar girişimi' olarak açıklanan olaydaki 4 kızın yurttan kaçmak için bu yola başvurduğu anlaşıldı. Polis yaşları 13-17 arasında değişen çocukları her yerde ararken; kızlardan haber çıkmaması endişeyi artırdı. Geçen Cumartesi günü meydana gelen olay, Osmangazi ilçesindeki ismi gizli tutulan ve koruma altındaki kızların kaldığı yurtta meydana geldi. Yurtta kalan 4 genç kızın kırdıkları lambanın camıyla bileklerini kesmesi ülke genelinde yankı uyandırdı. Yurt görevlilerinin fark etmesi üzerine ambulans çağırıldı. 112 sağlık ekipleri 4 yaralı kızı Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

AİLELERİ ŞOKE OLDU
Burada tedavi altına alınan kızların ortadan kaybolması ise herkesi şoke etti. Olayın intihar girişimi olmadığı, kızların yılbaşını kaldıkları yurdun dışında geçirmek için bu yola başvurdukları anlaşıldı. Kızların kaçtığını fark eden yetkililer polise haber verdi. Ayrıca telefon ile aileleri de bilgilendirildi. Aileler çocuklarının başına kötü bir şey geleceğinden endişelenirken, kanlı maceraya atılmalarına anlam veremediklerini söyledi.

VALİLİK DE DOĞRULADI
Bursa Valiliği de yaptığı açıklama ile kızların kaçtığını doğruladı. Açıklamada, olayın kurumdan izinsiz ayrılma teşebbüsü olduğu, kızların dışarıya çıkabilmek için böyle bir yolu seçtikleri belirtildi.

BAKANLIK İNTİHAR İDDİASINI YALANLADI
Polis, kızları bulmak için alarma geçerken; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklama ile intihar iddiasının doğru olmadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Yapılan ilk inceleme sonucu herhangi bir toplu intihar girişiminin bulunmadığı, kurumdan izinsiz ayrılma teşebbüsü olduğu, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirlenmiştir. Bakanlığımıza bağlı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü'nde korunma ve bakım altında bulunan çocukların tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır."

SANAL ALEM TEPKİLİ
■ Şaka gibi, intihara kalkışmış bu çocukların yanında yurttan kimse yok mu? Hastane çalışanları ne yapıyordu? İnsanımız sorumsuz ve görevlerini iyi yapmıyor.
■ Film gibi; meğer kızlar kaçmak için bu yolu seçmişlermiş... Umarım sağ salim iyi olurlar.
■ İnşallah sonu kötü bitmez bu maceranın. Yurtta olduklarına göre kötü şeyler yaşadıkları kesin ama böyle yaparak durumlarının düzelmeyeceğini anlamaları gerekir bir şekilde.
■ Adana'daki yangın açığa çıkmadı. İnşallah bu kızların da başına kötü bir şey gelmemiştir.
■ Çocuklara yurtta bir yılbaşı partisi yapsalardı olmaz mıydı? Hem onlar da eğlenceyi dışarıda aramamış olurlardı?
■ Yurt yetkilileri sorgulanmalı. Kızlar eğlence için mi kaçtı...