Facia var şikayet yok

Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda 11’i çocuk 12 kişi diri diri yandı. 24 kişi de yaralandı. Ancak ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmaması hayret uyandırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2016 Güncelleme 10 Aralık 2016, 00:00
Facia var şikayet yok

İÇİNDEKİLER

Türkiye 29 Kasım akşamı Adana'nın Aladağ İlçesi'ndeki kız yurdu yangınıyla sarsıldı. Faciada 11'i çocuk biri eğitmen olmak üzere 12 kişi yanarak hayatını kaybetti.
Felaketin nedenleri konusunda birçok iddia ortaya atıldı. Ancak hiçbir şey yavruları diri diri yanan ailelerin acısını hafifletmedi.
Yüreklerine ateş düşen ailelerin suskunluğu ise dikkat çekti. Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Elçi'nin, 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı yangında, ölenlerin hiçbirinin ailesinin şikayetçi olmadığı açıklaması herkesi şoke etti. Facianın ertesi gününden itibaren Aladağ'a gittiklerini söyleyen avukat Nevzat Elçi, ölen çocukların ailelerine gönüllü avukat tahsis ettiklerini belirtti. Avukatların ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin verdiği ifadelerde yanlarında bulunduğunu, ancak hiçbir ailenin şikayetçi olmadığını söyledi. Ailelerin baskı altında olduğunu savunan Elçi şöyle konuştu:

ALLAH'TAN GELEN BİR ŞEY...
"Biz olayın ardından Aladağ'daydık. Orada olayı kendi gözümüzle gördük. Mağdur ailelerinin çocuklarına ve kendilerine gönüllü olarak ücretsiz avukatlar görevlendirdik. Ancak avukat arkadaşlarımıza, aileler ve oradaki bazı avukatlar, 'Ne işiniz var burada. Biz kendimiz gerekirse müdahil oluruz' dediler.

Aileler 'Size gerek yok' denildi. Biz oraya insan hakları adına gittik. Ancak aileler baskı ile şikayetçi olmadı. "Allah'tan gelen bir şey" dediler. Yaralı kurtulan çocuklarımızın ailelerinden bazıları ise şikayetçi olacak."