Terör Birliği

Avrupa, söz konusu Türkiye’yi hedef alan teröristler olunca yine istifini bozmadı. Belçika Fehriye Erdal için gıyabında hapis cezası istedi. Yunanistan ise 3 darbeci haini iade etmeyeceğini açıkladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2016 Güncelleme 06 Aralık 2016, 01:28
Terör Birliği

İÇİNDEKİLER

Avrupa evrensel tüm insan hakları kurallarını kendisi için uyguladı, kendi çıkarları söz konusu olunca ne insanlığı ne medeniyeti kaldı. Suriyeli mültecilerin ülkelerine gelmemesi için her türlü insanlık dışı uygulamayı deneyen Avrupa Birliği, Türkiye'deki en büyük suikastlardan birini işleyen teröristi ve darbeye girişen cuntacı hainleri iade etmemekte ısrar etti.


TAKVİM'in Brüksel'de iki defa görüntülediği Sabancı suikastı faillerinden, terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal'ı yıllardır bulamayan Belçika'da dün teröristin mahkemesi vardı. Brugge Mahkemesi'nde görülen davada savcılık, Erdal hakkında Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı 30 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası istedi. Erdal'ın terörden yargılanmadığı belirtilirken hakim duruşmayı 2 Ocak'a erteledi.



YUNANİSTAN VERMİYOR

Deniz yoluyla ülkelerine kaçan Suriyeli mültecilerin botlarını batıran Yunanistan ise cuntacı hainleri geri vermeyeceğini açıkladı. Yunan mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hainden üçü için karar verdi ve cuntacıları iade etmeyeceğini açıkladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Mahkemeler terör örgütleri arasında ayrım yapmamalı. Yunanistan, Türkiye ile NATO'da müttefikidir. Beklentimiz bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesidir" açıklamasını yaptı.