Açgözlü hastaneye kilit

Katarakt ameliyatı olan 17 hasta enfeksiyon kaptı. Kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Devreye giren bakanlık hastanenin ameliyathanesini kapattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2016 Güncelleme 15 Eylül 2016, 00:00
Açgözlü hastaneye kilit

İÇİNDEKİLER

Adana'da özel bir hastaneye giderek katarakt ameliyatı olan 17 kişiden 10'u görme kaybı yaşadığı iddiasıyla savcılığa şikayette bulundu. Hastaların ameliyathanede enfeksiyon kaptıkları öne sürülürken, devreye giren Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla o ameliyathanenin kapısına kilit vuruldu. Adana İl Sağlık Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı: "Yapılan inceleme sonucunda özel hastanenin ameliyathane faaliyetleri durdurulmuştur. Ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. İnceleme ve soruşturmalar sonucunda, ihmal ya da kusur tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler uygulanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır."

HASTALAR PERİŞAN
Gözlük almak için hastaneye gittiğini anlatan Perihan Oğuş, "Hastaneye daha iyi görmek için gittik kör olduk" demişti. Hastane ise doktor ya da ameliyat hatası olmadığını savunmuştu.