Teşekkürler Türkiye

3 yıldır sürgün hayatı yaşayan Cerabluslular bayram için evlerine döndü. 3 bine düşen kent nüfusu 3 gün içinde 25 bine çıktı. Halk, Türkiye’ye teşekkür için miting düzenledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2016 Güncelleme 11 Eylül 2016, 04:51
Teşekkürler Türkiye

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, harekatın başladığı günden itibaren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Cerablus için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Cerablus'un huzura kavuşmasını istediklerini aktaran Kocaaslan, şöyle konuştu:

3 YIL SONRA İLK BAYRAM
"Cerablus'un sıkıntısı, Karkamış ve Türkiye'nin sıkıntısı. Cerablus huzurlu olursa, biz de huzurlu oluruz. Fırat Kalkanı Harekatı öncesinde 3 bin 500'e kadar düşen Cerablus'un nüfusu, bugün 25 bine ulaştı ve çarşı pazar cıvıl cıvıl. Türkiye'ye hayranlıklarını anlatıyorlar ama bu daha başlangıç. İnsanlar kendi yuvalarında, mutlu, huzurlu aileleriyle bayram yapacaklar. Hüzün yok, neşe var. Karkamış ve Cerabluslu her geçen gün daha huzurlu günlere kavuşacak."

Bu arada 3 yılın ardından TSK destekli yapılan operasyonlarla evlerine tekrar kavuşan Cerabluslular, miting düzenleyerek Türkiye'ye teşekkür etti. Mitingde Erdoğan sloganları atıldı.