Atla gel ceza!

Yarış atıyla trafiğe çıkıp 92 lira ceza yiyen genç, ‘Amacım ata sporunu sevdirmekti’ diyerek kendini savundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2016 Güncelleme 07 Eylül 2016, 00:00
Atla gel ceza!

İÇİNDEKİLER

İzmir'de, rahvan yarış atıyla trafiğe çıkan bir kişiye 92 lira tutarında trafik cezası kesildi. Tire İlçesinde, geçimini kıraathane işletmeciliği ile sağlayan 27 yaşındaki Mehmet Güneş, atı ile bir sünnet çocuğunu gezdirmek için yola çıktı. Sünnet çocuğunu gezdirip işini bitiren Güneş, atıyla birlikte Tire'de Cumhuriyet Meydanı'na geldiği sırada trafik polislerince durduruldu.

PLAKADA RAHVAN AT YAZIYOR
Polisler, 'Trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiğe uymadan sevk ve idare etmek' gerekçesiyle 92 lira ceza kesti. Polisler ceza tutanağındaki araç bilgileri ve plaka kısmına ise 'Rahvan At' yazdı. Cezanın ardından şaşkınlığını gizleyemeyen Mehmet Güneş, o anları şöyle anlattı:

'ŞAKA YAPTILAR SANDIM'
"Polisler çevirip sağa çekmemi söyledi. Ben şaka olduğunu zannettim. Ama maalesef doğruymuş. Ekipler ceza kesti. Bu tarz ceza yemek bizi bayağı üzdü. Biz gençlere ata sporunu sevdirmeye çalışıyoruz." Tire Rahvan At Yetiştiricileri ve Binicilik Spor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Övül de, "Türk polisinin de jandarmanın da atlısı var. Onlar da şehir içinde biniyorlar. Bu arkadaşımız şovmenlik yapmadı. İtiraz edeceğiz" dedi.