Gülen’i verin

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 4 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Obama’dan teröristbaşı Gülen’i isteyeceğini açıkladı ve ekledi: Suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde de gözaltına alınması hatırlatılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 01:55
Gülen’i verin

İÇİNDEKİLER

Dünyadaki her terör örgütünün arkasındaki Amerika Birleşik Devletleri, iyice köşeye sıkıştı... PKK, PYD, DAEŞ ve FETÖ'nün tasmasını elinde tutan ABD, Türkiye'nin Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu nedeniyle en üst düzeyden görüşme talebinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Çin'de 4 Eylül'de yapılacak G-20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama'yı kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, teröristbaşı Fetullah Gülen'i isteyeceğini söyledi. İşte Kalın'ın açıklamaları:

FETO'NUN İADESİ: (Obama-Erdoğan görüşmesinde Fetullah Gülen'in iadesi gündeme gelecek mi?) Elbette gündeme gelecek. Beklentimiz Gülen'in Türkiye'nin iade edilmesidir. İade süreci de yaşanırken de suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde gözaltına alınmasıdır.

DARBE GİRİŞİMİ VE FETÖ: (Çin'deki G-20 Zirvesi) Gerek zirvede gerek ikili görüşmelerde Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz darbe girişimini, FETÖ ile mücadeleyi anlatma fırsatı bulacak. İkili görüşme trafiği de olacak. Çin Halk Cumhuriyeti, ABD, Rusya devlet başkanları, Japonya Başbakanı ile görüşecek. BM Genel Sekreteri'ni kabul edecek. Fransa Cumhurbaşkanı, Almanya Şansölyesi, İtalya Başbakanı ile bir dörtlü toplantı planlanıyor.

AVRUPA'DAN HALA ZİYARET YOK: Hala Avrupa'dan devlet başkanı düzeyinde ülkemizi ziyaret yapılmamış olması kabul edilebilir bir durum değildir. Açıklamalar, telefon görüşmeleri yapılmıştır. Bunları takdirle karşılıyoruz. Ancak böylesine menfur, kanlı darbe girişiminden sonra gelip, bu darbeyi çıplak elleriyle durduran bu aziz milletin yanında olduğunu ifade etmek Avrupalı devlet başkanları için zor değildir.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEMİZLENMESİ: Darbe girişiminden 6 hafta sonra Türk Silahlı Kuvvetleri sınır güvenliğini, Suriye ve bölgedeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, bölgedeki bütün terörist unsurları temizlemek için Fırat Kalkanı operasyonunu başlattı ve başarılı bir şekilde yürütmektedir. Operasyonun amacı öncelikli DAEŞ, YPG dahil diğer terör unsurlarının temizlenmesidir.

KABUL EDİLEMEZ: ABD'li yetkililerin Türkiye ile YPG, PYD terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan, onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez. Türkiye egemen bir ülkedir, NATO müttefikidir, bölgenin en güçlü aktörlerinden birisidir. Türkiye ile böyle bir örgütü adeta eşitler mahiyette değerlendirmeler yapılmasını kabul etmiyoruz.

ALET OLUYORLAR: Fırat Kalkanı Operasyonu Cerablus'un ve güneyinin temizlenmesi, tamamen DAİŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürütülen bir operasyondur. Bunu, Suriye Kürtlerine karşı yapılan bir harekat gibi yansıtma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Böyle bir şey söz konusu değildir. Türkiye'nin Suriye Kürtleri ile bir sorunu yoktur. Türkiye'nin Türkiye'deki Kürtlerle, Irak'taki Kürtlerle, İran'daki Kürtlerle, dolayısıyla bölgedeki ve dünyadaki hiçbir Kürt vatandaşımızla ya da bölge insanı ile bir sorunu yoktur. Bizim bir PKK sorunumuz, bir terör örgütleri sorunumuz vardır.

SÖZ KONUSU DEĞİL: PYD ile bir anlaşma söz konusu değildir, olamaz. PYD, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bir terör örgütüdür.

BATILILAR GÖRMELİ: Özellikle son 1-1.5 yıldır Batı medyasında sıkça gündeme getirilen ve Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşan tek etkin ve güvenilir güç YPG'dir efsanesi de Cerablus operasyonu ile çöktü.

GAZZE'YE 2. GEMİ: Gazze'ye ikinci bir yardım gemisini birkaç gün içinde yola çıkartacağız. Kurban Bayramı'nda oradaki kurumlarımız aracılığıyla kardeşlerimize ulaştırılacaktır.

ATEŞKES DİPLOMASİSİ: Halep'te yoğunlaşan çatışmalar büyük bir endişe kaynağıdır. Masum insanlar hayatını kaybediyor. Buna karşı duyarsız kalamayız. Kurban Bayramı nedeniyle Halep'te bir ateşkes için bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bir diplomasi trafiği var. Önemli bir yol kat edildi.