Türkiye’nin gururu

Dünyanın gıpta ettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dün hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dalga geçenler oldu. Dedik ki bu yoldan dönmek yok, Halep oradaysa Arşın burada. Allah’a hamdolsun yaptık. Açılışını bu gurur duyulası milletimizle yapıyoruz’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 00:00
Türkiye’nin gururu

İÇİNDEKİLER

Tarihi İpek Yolu'nun devamı niteliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri ve birçok ülkenin liderinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya çok önemli mesajlar verdi:

Siz tankların, topların helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı. 1. Köprü şimdi ne oldu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu, onun adını siz koydunuz. 2. Köprü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü şimdi de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açıyoruz. İnşallah Boğaz'ın altından bir Marmaray'ımız var. İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelimizi açıyoruz. BU güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

Osman Gazi Köprüsü ile halkımız farklılığı hissetti. Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını yapıyoruz. Çanakkale'ye de bir gerdanlık lazım. Hazırlıkları hızla sürüyor.

Unutmayın güzel bir kelam vardır. Biz seferle emrolduk, zaferle değil, biz seferdeyiz, zafer Allah'a aittir.

Osmanlı Padişahları iyi birer şairdir. Belki bilmeyenleriniz vardır hatırlatayım adına yapılan cami Fatih Çarşamba'dadır. Malazgirt Zaferi'nin günüdür. Ağustos ayında neler var neler, Mercidabık Zaferi, Otlukbeli Zaferi, Belgrad ve Kıbrıs zaferleri Erzurum Kongresi, Sakarya Meydan Savaşı gibi nice hadiseleri yaadettik. Senenin her günü tarihimizde önemli yıldönümlerine tekabbül ediyor. 2200 yıllık ordu, 1000 yıllık coğrafi devamlılığa sahibiz. Üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir sorunun olmayışıdır.

15 Temmuz'da milletimizin tek vücut olarak darbecilere karşı olmasıyla tek vücut olduk. aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Yavuz Sultan Selim ve tüm ecdadın eserine sahip çıkabiliriz. BU süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu.

Darbe girişimini durdurmasaydık nerelere savrulacağımızı düşünmek istemiyorum. Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz dedik ve girdik.

PKK'yı ve DAEŞ'i kullanarak terör eylemleriyle gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Bunlara rağmen Türkiye terörle mücadelede geri adım atmayınca bir de Celabrus operasyonunu başlatınca yeni oyunları geldi.

Artvin'de Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. CHP MHP genel başkanları, Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve STK'larla birlikte sergilediği Yenikapı birlik mesajı bunları çıldırtmıştır. Kendisine soğuk kanlı duruş için teşekkür ediyorum.

DÖKTÜĞÜNÜZ KANLAR YETER
Erdoğan, "Bu terör örgütlerinin arkasındaki güçler, kendinize çeki düzen verin. Türkiye'de, Suriye'de döktüğünüz kan yeter, Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da, Tunus'ta, Pakistan'da döktüğünüz kan yeter. Bugün 11 şehidimiz, 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'teki hain saldırı. Bunun İslamla alakası yok. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın" dedi.

DÜNYANIN EN YÜKSEK KULESİ
İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu projesi ile yap-işlet-devret modeliyle ICA tarafından inşa edildi. 4,5 milyar dolara mal olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliği ile dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan en uzun asma köprüsü ve 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olma özelliğini elinde bulunduracak. Yüksek mühendislik ve teknoloji ürünü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek.

DUALARLA AÇILDI
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun açılış törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın dışında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakan Davutoğlu, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin yanısıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da katıldı. Açılışı dualarla yapılan köprüyü yakından görmek için on binlerce vatandaşımız da Garipçe'de hazır bulundu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü uzaktan gören yerler de vatandaşlarımızla doldu. Birçoğu selfie yaparak, açılışı ölümsüzleştirdi. İngiliz ve Amerikan medyası, Türkiye'nin gururu Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de rahatsızlıklarını gizlemedi.

GELSİNLER GÖRSÜNLER
Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde bazı gazetelerin 3. Köprü ile ilgili yaptığı haberleri anımsattı. Yıldırım, "Bugün o başlıkları atanlar, gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler, Yavuz Sultan Selim'i görsünler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü, Uzakdoğu'dan, Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Bu, insanlığı birbirine bağlayan ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor" dedi.

TRAFİK RAHATLAYACAK
Otobüslerin bugünden itibaren şehir içine girmeyeceği açıklandı. Aynı şekilde kamyonların da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanacağı ifade edildi. Uzmanlar, bu durumun İstanbul trafiğini belli bir oranda rahatlatacağını açıkladı. Özellikle hergün saat 21.00'den sonra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçmeye başlayan tır ve otobüslerin, yoğun trafiğe neden olduğu yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştı. Şimdi binlerce ağır vasıtanın Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde, şehir içine girmeden İstanbul dışına ulaşacağına dikkat çekildi. Vatandaşlar da bu uygulama nedeniyle çok mutlu olduklarını, sosyal medya hesaplarından dile getirdi.