Çaldım ama hırsız değilim

Suat Sönmez, Sakarya’da işyeri açmak için kurulan kooperatifin hesap şifrelerini ele geçirdi. 4 milyon TL çaldı. Yakalanınca suçunu itiraf edip herkesi şaşkına çevirdi: Evet 4 milyon lira çaldım ama hırsız değilim.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2016 Güncelleme 22 Ağustos 2016, 00:00
Çaldım ama hırsız değilim

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da akılara durgunluk verecek cinsten bir olay yaşandı! Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı işadamları tarafından kurulan ATSO Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi'nin banka hesaplarından para çalındığı yönünde ihbar alan polis ekipleri harekete geçti. Konuyla ilgili araştırma yapan polis, kooperatifin hesap işlemlerinin kurum dışındaki kişiler tarafından yapıldığını belirledi. İncelemelerde banka işlemlerinin bir dönem Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda genel sekreter yardımcılığı yapan Suat Sönmez tarafından yapıldığı tespit edildi. Şehirde bir düğün salonunun da sahibi olan Sönmez yakalanıp gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Sönmez önceki gün adliyeye sevk edildi.

ŞİFRELER İÇERİDEN ALDIM
İfadedesinde kooperatif hesabından 4 milyon lira çaldığını itiraf eden zanlı, hesap şifrelerini ve banka kartlarını kooperatifte görevli bir kişiden aldığını söyledi. Yaptığının dolandırıcılık değil, güveni kötüye kullanmak olduğunu kaydeden şahıs sözleriye herkesi şaşkına çevirdi: "Hesaptan bugüne kadar 4 milyon lira çaldım. Şu anda elimde para yok. Ben dolandırıcı, hırsız değilim, sadece güvenlerini kötüye kullandım." Ancak bu ifadeler onu kurtarmadı. Tutuklanarak Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.