Tankların önüne seçkinler yatmadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de kabul ettiği Türkiye Barolar Birliği’ne seslendi: Tankların önünde yatanlar, namluların karşısına dikilenlerin hiçbiri seçkinler değildi. Bu millet çok büyük bir millet...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2016 Güncelleme 17 Ağustos 2016, 01:44
Tankların önüne seçkinler yatmadı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı:

Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar. Türkiye bir hukuk devletidir ve öyle kalmaya devam edecek. Darbecilere karşı mücadele ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütüldü.

Darbe girişimi gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı, Türkiye'nin yaşadığı tehlikenin büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya çalışmaktır. 15 Temmuz gecesi hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Kimsenin bu gurur verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur.

Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Bu millet her türlü teşekkürü, takdiri, hayranlığı hak eden bir millettir. Gerçekten millet yürüdü, ne tank, ne helikopter dinledi, ne de uçaklardan atılan bombaları dinledi.

Ulubatlı Hasan'ların, bin yıldır bu toprakları bize vatan yapmak için gözünü kırpmadan ölüme atılanların yürüdüğü yoldan yürüdü millet.

Bugün geriye dönüp baktığımızda Türkiye'nin yıllarca yalanla, iftirayla çarpıtma ile boş sözle, hasametle, ülkesine ve milletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz.

Sokakları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısına dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı. Düşünebiliyor musunuz, gömleğini çıkaracak, fanilasını çıkaracak tankın egzos borusuna bunu yerleştirecek. Bir diğeri bakıyorsunuz, aldığı bir demir boru parçasını tankın dişlilerinin arasına sokacak ve o tankın işlemesini önleyecek. İşte büyük millet olmak böyle bir şey.

ULUBATLI HASAN'IN YÜRÜDÜĞÜ YOL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin ne kadar yüce olduğunu 15 Temmuz'da bir kez daha dünyaya gösterdiğini söyledi.

FEYZİOĞLU: LİDERLİĞİNİZDE TEK VÜCUT OLDUK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü: 15 Temmuz'da, TSK içine sızmış hain FETÖ mensuplarının işgal girişimi, sizin liderliğinizde 78 milyon vatandaşımızın tek vücut olmasıyla püskürtülmüştür. Sizin ve Başbakanın açıklamalarını televizyondan dinleyince yüreğimiz ferahladı. Ve bu girişimin püskürtüleceğine olan inancımız arttı.