Vay caretta!

Orak Adası’nda caretta carettalar, denize girmek isteyen tatilcilerin kabusu oldu. Üç günde 9 ayrı caretta saldırısında yaralanan 2’si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 00:00
Vay caretta!

İÇİNDEKİLER

Bodrum'un 'Hawaii'si olarak adlandırılan Orak Adası'nda, caretta carettalar denize giren turistlere saldırmaya başladı. Son üç günde 9 ayrı saldırı yaşandı. 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Son olarak, yüzmek için tekneden suya atlayan 1'i çocuk 4 kişinin deniz kaplumbağalarının saldırısına uğradı. İstanbul'dan tatile giden 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile Hande Akgül, Bodrum'da yaşayan Nur Çiçek (32) ve bir kişi daha yaralandı. Yaralılara Bodrum Devlet Hastanesi'nde tetanoz aşısı yapıldı. Carettaların hastanelik ettiği Hande Akgül, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından Orak Adası'na tatile gideceklere uyarılarda bulunduğunu belirtip, "Yaklaşık 10 yıldır Orak Adası'nda teknemiz ile tatil yaparız. Yaşadıklarımız korkunçtu. Kocaman bir deniz kaplumbağası yarım saat içinde bana ve üç kişiye saldırdı" dedi. Tatilcilerden İdil Kılıç da "Bugün yaşadıklarımız karşısında şok olduk. Gerçekten bir şey yapılmalı. Psikolojim bozuldu. Denize girmeye korkar oldum. Üstelik yaz boyu teknede yaşayan biri olarak bu benim için çok kötü oldu" diye konuştu.

REHABİLİTE EDİLECEK
Tekne kaptanı Yiğit Çelik ise Orak Adası'nda caretta carettaların denize girenlere saldırmasının artık neredeyse her gün yaşanmaya başladığına dikkati çekip, "Her konakladığımızda birileri çığlık çığlığa kalıyor, denizde can pazarı yaşıyor. Durumu Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirdik" dedi. DEKAMER alan sorumlusu Ahmet Candan da "Bu hayvanlar insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan deniz kaplumbağaları yiyecek bulamayınca saldırıyorlar. Carettaları rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız" açıklaması yaptı.