Bir canın karşılığı

Kandemir Yaluk’u 3 ay önce öldüren kiralık katil yakalandı. Ali Kahraman tarafından azmettirildiğini söyleyen Harun Erdem, “Cinayet karşılığında bana dükkan ve yazlık verdi” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ağustos 2016 Güncelleme 10 Ağustos 2016, 00:00
Bir canın karşılığı

İÇİNDEKİLER

Akıllara durgunluk veren olay 14 Mayıs günü Adana Çukurova'da yaşandı. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Kandemir Yaluk (23), annesiyle eve gittiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından öldürüldü. Olayın ardından cinayetin kız meselesi yüzünden işlendiği ortaya çıktı. Cinayetin azmettiricilerinden Muhammet Emin Kahraman, sevgilisi S.Y'nin eski sevgilisi Kandemir Yaluk ile görüştüğü dedikodularını duydu. Yaluk'u öldürmek için annesi ve babası ile birlikte kiralık katil Harun Erdem'i tuttu. Soruşturma kapsamında Muhammet Emin Kahraman ve annesi Gülesin Kahraman tutuklandı.

'SAÇIMI KENDİSİ KESTİ'
Kiralık katili tutan baba Ali Kahraman ise olaydan 1 ay sonra yakalandı. Ardından ekipler kiralık katilin peşine düştü. Üniversiteli Kandemir'i öldüren katil Harun Erdem (51), 3 aylık bir çalışmanın sonucunda Ceyhan'da yakalandı. Erdem ifadesinde suçunu itiraf etti. "Baba Ali Kahraman, cinayeti işlemem karşılığında bana Adana'da bir dükkan, Mersin'de ise bir yazlık vereceğini söyledi. Kabul ettim. Cinayeti işledikten sonra kaçtım. Hatta Ali Kahraman yakalanmamam için saçlarımı eliyle kesti. Öldürdüğüm için pişmanım" dedi. Katil Harun Erdem çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ziya RAMOĞLU