Söke söke General oldu

Hainler, Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldırdı. Amaçlarına ulaşamayınca kayıplara karıştı. Albay Semih Okyar, 16 gün boyunca dere tepe gezip teröristleri yakaladı. Emeğinin karşılığını da alıp tuğgeneral oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2016 Güncelleme 08 Ağustos 2016, 02:12
Söke söke General oldu

İÇİNDEKİLER

TSK'nın gözbebeği olan Su Altı Taarruz (SAT), Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ile özel kuvvetlere sızan FETÖ'cü hainler 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdı. 2 polis memuru şehit oldu. Ancak teröristler amaçlarına ulaşamayınca ağır silahlarını bırakıp kayıplara karıştı. 16 Temmuz'dan itibaren İzmir Bornova Komando Tugayı'nda görevli Jandarma Albay Semih Okyar, yaklaşık 200 kişilik birlikleriyle darbeci askerlerin peşine düştü. Gece- gündüz hiç durmadan dağlarda teröristleri aradı. Tüm operasyonları bizzat yönetti. Polis özel harekat timlerinin kendilerine yardımlarını da koordine etti. Büyük özveriyle süren araştırmalar sonrasında ilk olarak Marmaris saldırganlarından, MAK timi üyelerini yakaladı. Ardından Şirinköy'de bu kez SAT içine sızan vatan hainlerini kıskıvrak ele geçirdi. Başarılı geçen ve emrindeki hiçbir askerin burnu dahi kanamadan operasyonu tamamlayan Jandarma Albay Semih Okyar, "Vatanını seven her subay gibi gelip düşmanı yakaladık" açıklamasını yaptı.

FOÇA'NIN YENİ GENARALİ
Başarısıyla hak ettiği, beklediği terfi, farklı soruşturma dosyalarıyla engellenen Albay Semih Okyar, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki atamaların İçişleri Bakanlığı'na devredilmesiyle Tuğgeneral rütbesine terfi ettirildi. Ve Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı olarak görevlendirildi.


Darbeci timleri, 16 gün boyunca gece gündüz askerlerinin başında dağlarda geçirip arayan, operasyonları bizzat yöneten Albay Semih Okyar, Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı oldu.

FETÖ'NÜN İFTİRALARINA MARUZ KALDI
Türkiye'nin en önemli askeri birliklerinden Kırkağaç, Bornova gibi komando eğitim komutanlıklarında yüzlerce komando askerini yetiştiren Albay Semih Okyar, 3 yıl önce tuğgeneral olabilmek için Yüksek Askeri Şura'ya (YAŞ) girmeye hak kazandı. Ancak FETÖ üyesi TSK mensuplarının kendisine yönelik iftira mektupları sonrasında açılan davalar nedeniyle 3 yıl terfi ettirilmedi. Hakkındaki soruşturmalardan birisi bitmeden diğeri açıldı.

HAİNLERİ YAKALADI
Darbeci timleri, 16 gün boyunca gece gündüz askerlerinin başında dağlarda geçirip arayan, operasyonları bizzat yöneten Albay Semih Okyar, Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı oldu.