Kırmızı devrim

Türk milleti başka ülkelerde yaptıkları gibi darbeyle Türkiye’yi bölmek isteyenlere gerekli mesajı verdi: Bu sizin renkli devrimlerinize benzemez. Bunun adı Kırmızı Devrim

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2016 Güncelleme 08 Ağustos 2016, 01:39
Kırmızı devrim

İÇİNDEKİLER

Türkiye ayaklandı, milyonlar vatandaş meydanlarda buluştu. 15 Temmuz'da FETÖ'yü maşa olarak kullanan üst akılın Türkiye'yi bölme planını çöpe attı. 79 milyon, tek ses olarak meydanlarda birlik, demokrasi ve kardeşlik mesajı verirken tüm dünyaya Ay-yıldızlı bayraklarla adeta "Bir daha ülkeme dokunma" diye haykırdı.

YENİKAPI KONGRESİ
Meydanlardaki milyonların yanı sıra sosyal medyada da 7 Ağustos mesaisi harcandı. Türk halkı özellikle 5 milyon kişilik Yenikapı Meydanı fotoğrafını paylaşarak sosyal medyadan şu mesajları verdi:

Uzaydan görünen ilk millet...
Bu sizin renkli devrimlerinize benzemez. Bunun adı Kırmızı Devrim
Yurtta Sulh Konyesi olarak yönetime el koyduk. İmza Türk milleti.
Kadraja bu kadarı sığabilmiş.
Sevgili Stratfor çalışanları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konumunu vermek istersen, konum fotoğrafını buradan alabilirsiniz..
Türkiye, Türkiye olalı böyle miting görmedi.
7 Ağustos 2016 Yenikapı Kongresi: Siz vurdukça biz dağılırız, bölünürüz sandınız! Siz vurdukça biz birleştik, milyonlarca bir olduk.

DÜNYADA İLK HABER
İstanbul Yenikapı'da 5 milyon kişinin toplandığı tarihi miting, dünyayı şaşkına çevirdi. Türkiye'nin tek yürek olduğu miting, BBC'den Al Jazeera'ye, Deutsche Welle'den The Guardian'a manşetten verildi. Gazeteler, "İstanbul'da darbe karşıtı dev miting", "Türkiye mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalifler birleşti" başlıkları atıldı.

15 BİN POLİS GÖREV ALDI
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 79 milyon tek yürek oldu. Yenikapı'da düzenlenen mitingde güvenlik de had safhadaydı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 15 bin polis görev aldı. Denizde sahil güvenlik ekipleri, havadan ise 2 helikopter alanın güvenliği için tedbir aldı. Yenikapı Meydanı'na gelen metro ve otobüs duraklarında da güvenlik önlemleri dikkat çekti.

7 DİLDE CANLI YAYINLANDI
Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen demokrasi ve Şehitler Mitingi, TRT tarafından sosyal medyada da ses getirdi. Halkın demokrasi coşkusunun dünyanın her yerinde duyulması için gerçekleşen çalışmada televizyon kanallarının yanı sıra YouTube üzerinden İngilizce, Fransızca, Almanca olmak üzere toplam 7 dilde yayınlandı.

7 BİN OTOBÜS HİZMET VERDİ
Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çalışmalar yapıldı. Dün gerçekleşen mitingde vatandaşların sıcaktan bunalmaması için 5 milyon su, 1 milyon gıda dağıtıldı. Kent genelinde ise ulaşım ücretsiz sağlandı. Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 10 vapur, 203 tekne hizmet verdi. Alanda 13 bin kişinin görev yaptığı öğrenildi.

OLÇOK'SUZ İLK YENİKAPI
Yenikapı'da düzenlenen mitingte gözler darbe gecesi şehit olan Erol Olçok'u aradı. Önceki yıllarda düzenlenen organizasyonlarda imzası bulunan Olçok'un eksikliği herkesi hüzne boğdu. Meydanda toplanan halk sık sık reklamcı Erol Olçok'un ismini anarak 'Şehitler ölmez' sloganı attı.

50 MİLYON ALANLARDA
Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Teyyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen halk 23 gün boyunca demokrasi nöbetini bir an olsun bırakmadı. Darbe gecesinin ardından gün geçtikçe kalabalıklaşan nöbetlere 23 günde toplam 50 milyon vatandaşın katıldığı belirlendi.

GÖRKEMLİ MİTİNG
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 60 metre genişliğinde 16 metre yüksekliğinde sahne kuruldu. Vatandaşların mağdur olmaması için 150 adet mobil tuvalet kuruldu. Demokrasi şölenine katılanlara 1 buçuk milyon şapka, 2 buçuk milyon Türk bayrağı dağıtıldı. Meydana kurulan 20 adet ses sistemi kulesi ile 1,5 km'ye ses iletimi sağlandı.