Enginlere sığmaz taşarız

Bin yıldır bu toprakları düşmana teslim etmeyen Türk milleti, 100 yıl sonra yeniden şahlandı. Her renk ve kökenden 79 milyon vatandaşın hainlere öfkesi sokaklara taştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2016 Güncelleme 08 Ağustos 2016, 00:45
Enginlere sığmaz taşarız

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz ihanetine karşı sokağa çıkan 79 milyon vatandaş, 23 gündür sabahlara kadar sürdürdüğü demokrasi nöbetini dün 81 ilde düzenlenen dev mitinglerle taçlandırdı. Türkiye'nin bağımsızlığına kast eden hainlere karşı İstanbul'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ise 5 milyon kişi katıldı. Aşırı sıcak nedeniyle saat 17.00'de başlaması planlanan mitinge katılmak isteyen vatandaşlar sabah saatlerinde itibaren Yenikapı'ya akmaya başladı. Siyasi görüş farkı gözetmeksizin vatan ve bayrak sevgisiyle bir araya gelen milyonlar, Yenikapı Mitingi, bütün siyasi parti liderleri, devlet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturan miting olarak tarihe geçti. Yüzbinlerce kişi metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray ile Yenikapı'ya akın etti. Onbinlerce kişi de gemiler ve teknelerle taşındı. Miting alanına gelemeyen onbinlerce kişi de yapılan konuşmaları çeşitli semtlere kurulan dev ekranlardan izlemek zorunda kaldı.



SAVAŞ GEMİLERİ GÜVENLİĞİ SAĞLADI
Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri saat 13.00'den itibaren Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.



MİTİNGE TANSU ÇİLLER DE KATILDI
Milyonlarca kişinin akın ettiği Yenikapı Meydanı'ndaki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde birçok ünlü isim boy gösterdi. Eski başbakanlardan Tansu Çiller de mitinge katıldı. Tüm dünyaya birlik ve beraberlik dersi verildi.



ABDULLAH GÜL YENİKAPI'DA

Türkiye tarihinin en büyük buluşması dün İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirildi. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde milyonlar buluştu. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de mitinge katıldı. Gül vatandaşlarla kucaklaştı.



YENİÇERİLER DÜNYAYI ŞAŞIRTTI
Vatandaşlar, miting alanına gelişlerinde günün anlamına uygun şarkılarla karşılandı. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Tarihi Osmanlı Bölüğü bir gösteri sundu. Mehteran takımı, demokrasi şehitlerinin sayısına atıfla 240 kişiden oluştu.



MUSEVİLERDEN SOSYAL MESAJ
Yenikapı'da milyonları bir araya getiren Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Türk Musevi Cemaati de katıldı. Türk bayrakları ile miting alanında yerlerini alan cemaat üyeleri sosyal medyadan fotoğraf yayınl adı. Bu paylaşım kullanıcılar tarafından da büyük ilgi ve destek gördü.



İŞ VE SPOR DÜNYASI TEK YÜREK DEDİ
Yenikapı'daki dev mitinge İstanbul'un birçok semtinden vatandaşlar geldi. İş, sanat, spor dünyasının tanınmış isimleri de mitinge büyük ilgi gösterdi. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ise spor dünyasını temsil etti.



SON NEFESİMİZE KADAR BURADAYIZ
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin yurtdışından da binlerce misafiri vardı. 27 yıldır Almanya'da yaşayan 70 yaşındaki Muzaffer Çalışır, bu büyük buluşma için Almanya'dan geldiğini söylerken bir yandan da gözyaşı döktü: "Bu hainlere ülkemizi böldürmeyeceğiz. Sırf bunu haykırmak için Almanya'dan geldim. Yavuz Sultan Süleyman Köprüsü'nün açılışını bekleyeceğim. Oraya da katıldıktan sonra Almanya'ya döneceğim." Belçika'dan eşiyle gelen Süleyman Kaya ile Almanya'dan gelen Hacıbey Aydın ise şunları söyledi: "Bu millet 15 Temmuz'da hainlere karşı destan yazdı. Biz ülkemizden uzaktaydık ama dualarımız ve kalbimizle bu milletin yanında olduk. Şimdi de kardeşlerimizle beraberiz. Bu vatanı sokakta bulmadık, kimse heveslenmesin."