AYM’de temizlik

FETÖ soruşturmasında tutuklanan Anayasa Mahkemesi’nin 20 raportörünün, paralel yapı ile bağlantıları ortaya çıktı. Toplam 56 kişinin AYM ile ilişkisi kesildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 00:00
AYM’de temizlik

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi, üyeler Alparslan Altan ile Erdal Tercan'ın Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantıları ortaya çıkınca raportörleri ve idari personelini incelemeye aldı. Yüksek Mahkeme'de, devletin diğer organları ile birlikte yapılan araştırma sonunda, raportörlerden 20'sinin Pensilvanya ile bağlantılı olabilecekleri sonucuna varıldı.

BİRÇOK YOL DENEDİLER
Hiç vakit kaybedilmeden bazıları da açığa alındı. Bunlardan en dikkat çekenler ise üç üyenin şoförü oldu. Bazı sekreterler ve diğer çalışanlarla birlikte açığa alınanların sayısı 56'ya yükseldi. Anayasa Mahkemesi'nde yapılan çalışma sırasında raportörlerin yasa iptali davaları ile bireysel başvurularda Yüksek Mahkeme'yi yönlendirmeye çalıştıkları ancak üyelerin kararlarını kendi iradeleri ile oluşturdukları için sonuçlarda doğrudan belirleyici olamadıkları tespit edildi. Ancak bu durumu aşmak için birçok farklı yola başvurdukları da elde edilen bulgular arasında. Teröristbaşı Gülen'in Anayasa Mahkemesi'ni ele geçirmek için emir verdiğine dikkat çekildi.