Haddini bil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü hainleri savunan Amerikalı komutan Votel’e tepki gösterdi: Sen kimsin, haddini bil. Teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeci senin ülkende…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 00:00
Haddini bil

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile beraberindeki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, görüşmenin ardından cuma namazını kılmak üzere FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan ve 50 özel harekat polisinin şehit olduğu Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesine gitti. Cuma namazını buradaki Şehitler Camisi'nde kılan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan FETÖ mensuplarını da, "ABD ordusunun yakın müttefikleri" olarak gördüğünü söyleyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel'e sert tepki gösterdi:

Dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan 'Geçmiş olsun'. Söyledikleri bu. Arkasından 'Ama gelecek için endişe duyuyoruz'. Endişeleri şu, beyefendilerin. Acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, 'irtibat halinde, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.' Bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin.

Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz.

Benim milletimi asla inandıramazsınız. Milletim bu tezgahın içinde olanları da biliyor. İşin arkasındakileri, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor. Bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek.

Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. Ramazan iftarında sizlerle bir araya gelişimizde söylemiştim. 'İçimizde hainler olabilir. Bu hainler asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak' demiştim.

Nitekim bu hainler işte geldiler, Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizi şehit ettiler. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamdolsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

Şu gördüğümüz binayla, bu yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada proje bitmiş vaziyette, inşa edeceğiz.

Şehitlerimiz çok önemli bir yere gitti. Sevgili Peygamberimize komşu oldular. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar.

Askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla, milletimin o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan 7'den 70'e, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne aziz milletimiz var. Ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır. Türk milleti bu destanı bir kez daha yazdı.

Gerek özel harekattaki, gerek bunun yanında diğer havacılarda ve tüm teşkilatını içindeki kardeşlerime güç, kuvvet versin. Aynı şekilde Silahlı Kuvvetlerimiz içinde bu hainlere, bu adilere, bu alçaklara karşı dik duruşunu sergileyen kardeşlerimi de ayrıca kutluyorum.

ADAMLARI TUTUKLANMIŞ!
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da saçmaladı: Darbe girişimi başarısız olunca, Türkiye'deki bazı muhataplarımız tutuklandı. Bazı operasyonlarımız sıkıntılı olabilir...