Davutoğlu da düğündeymiş!

Eski Başbakan Davutoğlu, kuvvet komutanları gibi darbe anında düğünde olduğunu açıkladı. Davutoğlu, “Türkiye, karanlık bir geceden çıktı” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 00:00
Davutoğlu da düğündeymiş!

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz tarihindeki Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bazı komutanlar, polis ve Büyük Türk Milleti tarafından önlendi... Darbe anında başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olmak üzere komuta kademesindeki pek çok isim farklı düğünlerdeydi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da, darbe kalkışmasında düğünde olduğunu açıkladı. Davutoğlu'nun diğer açıklamaları şöyle:

Günler vardır bir asra bedel... 15 Temmuz öyle bir gündü. O gün üst üste iki düğüne katılmak üzere Ankara'daydık. Sonra olağanüstü haberler bize de intikal etmeye başladı. Koruma müdürümüze güvenlik tedbiri alması talimatı iletildi. Koruma amirimizin tanıdığı bir eve gittik. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ulaşmak için çabaladık. TV'ye demeçler verdik. Herkes kader gecesinde doğru yerde olmak zorunda. Özellikle yabancı kanallara, izahat eksikliği olduğunu gördüğümde, açıklamalar yaptık. Bir algı oluşturulmaya çalışılıyordu.

Zor bir geceydi. Medya riski üstlendi. O gece bizim için bir onur gecesiydi. Büyük bir sarsıntıydı. Çoğunu tanıdığım komutanların enternesi söz konusuydu. Ordu, diyanet ve adliyeye güven yüzde 100 olmak zorundadır.

Bu yapı hem bürokrasiye sızması bakımından tehlikelidir hem de ürettiği adaletsizlik bakımından tehlikelidir. Ama en fazla da zihniyeti tehlikelidir. Böyle bir sapık zihniyet etrafında örgütlenen bir yapı var. Önce bu zihniyete savaş açmak lazım. Bu yapı devletin sırlarını dışarı yansıtan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni terörist bir devlet gibi göstermeye çalışan habis bir urdur.

Onların oyunlarını bozan bir bakıma 1 Kasım oldu. Cumhurbaşkanını seçtirmemek planları atıl kaldı. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti tekrar demokrasi sınavından geçti. Fethullah Gülen iade edilmeli. Bir çete reisinin ABD'de barınmasına izin verilmemeli. Dış dünya burada çok kötü sınav vermiştir. Bu düşmanlık üzerinden Türkiye'ye zarar veriliyor.

O gece yaşanan sürecin içerisinde değilim. 2012'de Hakan Fidan'ı bir eylemle görevinden etmek istediler. O zaman Başbakanımız dirayetli bir tavır sergiledi.

Geçmişe dönük bakıldığında bir istihbarat bilgisi var. Ben geç ve doğal yollarla bilgi sahibi oldum. O gün MİT'te çok ciddi çatışmalar oldu. MİT karargahını ele geçiremediler.

İlk ihbar Hakan Fidan'a yapılacak bir suikast şeklinde geliyor. Bir darbe şeklinde değil de helikopterle gelip Hakan Fidan'a yapılacak eylem şeklinde.

Özellikle, "Rus uçağını düşürülme emrini ben verdim" sözü çok tartışılan bir söz. Bunun bir arka planı var. Burada kesin bir art niyet var. Suriye'de uçağımız düştüğü, zaman silahlı kuvvetlere bundan sonra Suriye'de ülkemize yaklaşan her uçak tehdit olarak görülmeli ve vurulmalı kararı alındı. Bu uygulandı, bir helikopter düşürüldü. Eylül 2015'te Rusya arka arkaya saha ihlali yapınca istişare ederek bu angajman kuralını değiştirme durumu ortaya çıktı. Bu anlamda talimatı ben verdim diyorum.