Korkmuyorum vurun

Boğaziçi Köprüsü’nde tank ve askerlere meydan okuyan Safiye Bayat konuştu: “Asker yüzüme silah dayadı. Korkmuyorum vurun dedim!”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 01:58
Korkmuyorum vurun

İÇİNDEKİLER

Darbe teşebbüsü sırasında Boğaziçi Köprüsü'ne giderek yolu kapatan tank ve askere korkusuzca meydan okuyan Safiye Bayat hastanede tedavi altına alındı. Bacağından vurulan Bayat o anları anlattı: "O gece köprüye doğru yürüdüm. İtfaiye aracının arkasında askerleri gördüm. Anlam veremedim. Öncesinde bir polis grubu vardı. Onlar bana geçit vermek istemediler.


Kahraman Safiye Bayat MOBESE kameraları tarafından böyle görüntülenmişti. Askerler silahlarını Bayat'a doğrultmuştu.

ATEŞ AÇTILAR DURMADIM
Bana il emniyet müdürü izin verdi. 'Bırakın çok istiyor gitsin' dedi. Üzülerek. Bir erkek gitse onu indirebilirler. Biz bayanız ancak korkutup sindirebilirler diye düşündüm. Askerin yanına gittim. Konuşmaya çalıştım. Bir yandan hırpalıyorlar, birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Biri 'İçeri alalım mı komutanım, vuralım mı' diyor. Olayı anlamaya çalışıyorum, cevap vermiyorlar." Bayat, gitmek istemediğini söyleyince askerin yanağına silah dayadığını belirterek, "Beni hırsla çekti. 'Gitmeyeceğim, senden korkmuyorum' dedim. Havaya ateş açtı." diye konuştu. Safiye Bayat, "Komutan işte sizi ananız bugünler için doğurdu. Şimdi havaya ateş açacaksınız, sonra ileri' dedi. Durmadım. Vurabiliyorlarsa vursunlar dedim" şeklinde konuştu. Askerlerin ateş açmaya başladığını kaydeden Bayat, "İnsanlar ölmeye başladı. Yaralılara yardımcı olduyordum o sırada baldırımdan vuruldum" dedi.