Bunlar akıl ve izandan yoksun

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün sabaha karşı İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Sert açıklamalarda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2016 Güncelleme 17 Temmuz 2016, 00:00
Bunlar akıl ve izandan yoksun

İÇİNDEKİLER

"Böyle bir rezaleti Türkiye'ye yaşatanlar hiçbir zaman unutulmayacaktır" diyen Gül, " TSK'ya böyle bir kara lekeyi vuranları yine tarih hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu işi yapanlar, bu çağda böyle bir teşebbüsün hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını anlamayacak kadar akıl ve izandan yoksun olduklarını da göstermişlerdir" diye konuştu.

"DEMOKRASİ ANLAŞILACAKTIR"
"Bütün halkımız hep beraber, iktidar, muhalefet, herkes, bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri demokrasinin yanında durarak büyük bir dayanışma örneği göstermiştir" diyen Gül, " Demokrasinin değeri bundan sonra herkes daha iyi anlaşılacaktır. Maalesef detaylar çok üzücü, ama bu detayları sayın Başbakan; sayın Cumhurbaşkanı sizlerle paylaşıyorlar, paylaşmaya da devam edeceklerdir...Böyle bir çağda, ölenlerin arasında çok yakın, beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Üzüntüler çok derin" dedi.

BU UTANCI BİTİRELİM
Kendisine yönelik bir girişim olmadığını söyleyen Gül, "Bu bir kaç kişinin işi değil. Maalesef üzücü katılımlar var. Anayasa ve kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa onlar yapılacaktır. Bu yaraları sarmak, Türkiye'yi bu utançtan hemen çıkartıp, pozitif gündemle yolumuza bakmamız lazım. Önce böyle bir teşebbüste bulunanlar hukuk içinde ayıklanmalı, hak ettikleri cezaları mutlaka görmeli. Demokrasiyi hukukun üstünlüğüne dayalı bir şekilde Türkiye'nin bütün gücünü kalkınmasına, halkımızın birliğine beraberliğine, herkesin birbirine daha toleransla bakacağı, yeni bir Türkiye, yeni bir dünyanın oluşacağını umut ediyorum" diye konuştu.