Komşuya veresiye

Günübirlik Seferihisar’a gelen Yunanlı turistler bol bol alışveriş yaptı. Esnafa ise ‘yaz deftere’ dedi. Veresiye alanlar arasında vali bile vardı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2016 Güncelleme 15 Temmuz 2016, 01:43
Komşuya veresiye

İÇİNDEKİLER

Özellikle Çeşme ve Bodrum'da dudak uçuklatan fiyatlardan kaçan tatilciler soluğu Yunanistan'da alıyordu. Bu kez Yunanlılar alışveriş için İzmir Seferihisar'a geldi. Samos (Sisam) Adası'ndan gelen turistler, Seferihisar halkının yüzünü güldürdü. Yunan turist kafilesi Seferihisar'ı hem gezdi hem de alışveriş yaptı. Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de gelen kafileyle bire bir ilgilenmesi turistleri memnun etti. Seferihisarlı esnaf, Yunan komşuları için bir de veresiye defteri açarak jest yaptı. Bol bol gezen Sisamlılar, esnafın jestini hemen değerlendirdi. Samos Valisi Nikolas Katrakazo da mandalina reçeli satın alarak, ücretini veresiye defterine yazdırdı. 10 TL borçlu kalan ve deftere imza atan Vali Katrakazo bir sonraki gelişlerinde ücreti ödeyecek.

HAYRAN KALDILAR
Seferihisar esnafı da Yunan turistlerin gelmesinin işlerine de olumlu yansıdığını belirterek, "İki gün üst üste pazar açma şansımız oldu. Satışlar da güzel, iyi gidiyor. İyi ki geldiler, böyle etkinlikleri her zaman bekliyoruz" dedi. Gelen Yunan turistler ise Seferihisar'ı çok beğendiklerini ve bir daha ki sefere uzun süreli konaklamalı olarak geleceklerini ve gezilerinin çok güzel geçtiğini dile getirdi.

AYVALIK'TA BAYRAM ALARMI
Tatilciler, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını öğrendikten sonra bu kez geç kalmamak için Edremit Körfezi'ndeki tesislerde rezervasyonlarını yaptırmaya başladı. Son yılların en yoğun talebiyle karşılaşan Kuzey Ege'nin turizm merkezi Ayvalık'ta, Ramazan Bayramı'nda yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için 'kriz masası' oluşturuldu. Yetkililer, geçen bayramda bölgenin yüzde yüz dolduğunu ve adeta izdiham yaşandığının altını çizdi.