Parmaklıklara ‘Kuşhan’dı

Ünlülerin doktoru Muzaffer Kuşhan 2008’de kliniğinde zayıflamak isterken kalp krizi geçiren Dila Kurt’un ölümünden suçlu bulundu. 3.5 yıl ceza alan doktor dün hapse atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2016 Güncelleme 14 Temmuz 2016, 01:10
Parmaklıklara ‘Kuşhan’dı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Polonezköy'deki zayıflama kliniğinde 19 yaşındaki Dila Kurt'un ölümüyle ilgili "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası alan doktor Muzaffer Kuşhan cezaevine girdi. Cezasını iş ve özel durumu nedeniyle 2 kez erteleten Kuşhan, 9 Haziran'da savcılığa teslim oldu. Kartal Cezaevi'ne konulan ünlü doktor, 18 Eylül 2018 tarihine kadar cezaevinde yattıktan sonra bir yıllık şartlı tahliye sürecinin ardından cezasını tamamlamış olacak. Kuşhan bu tarihten sonra da verilen meslekten men cezası nedeniyle 2 yıl doktorluk yapamayacak. 45 günde 10 kilo vermişti Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Dila Kurt (19), yüksek kilolarından dert yanıyordu. Zayıflamak isteyen genç kız internet üzerinden Doktor Muzaffer Kuşhan'a ulaştı. 2008 yılında Polenezköy'de bulunun Kuşhan'ın zayıflama kliniğine gitti. Ünlü doktor, bir diyet programı hazırladı. Dila'yı 45 günde 14 kilo zayıflattı. Ardından genç kız, uygulanan diyet programına dayanamadı. Zayıflama kliniğindeki havuzun kenarında otururken yere yığıldı. Kalp krizi geçiren Dila, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından zayıflama kliniğine mühür vuruldu.

SADECE TABELA DEĞİŞTİ
Adli Tıp Kurumu, Dila'nın ölümünde, 'geçmişte kalp krizi geçirmiş hastanın aşırı kilo kaybı nedeni ile bu krizin tetiklenmiş olabileceği' belirtiliyordu. Kurt'un ölümünün ardından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle zayıflama kliniğinin kapısına kilit vurulmuş ve Doktor Muzaffer Kuşhan, hakkında sadece 15 günlük meslekten men cezası verilmişti. Ancak Kuşhan'ın tüm bu yaşananlardan ders almadığını Takvim gazetesi ortaya çıkarmıştı. Kuşhan, zayıflama kliniğinin adını Dr. Kuşhan Hotel olarak değiştirip, tekrar çalışmaya başlamıştı. Kişiye özel diyet mönüsünün bulunmadığı, yani şeker hastası da böbrek hastası da olsanız herkese aynı mönünün verildiği Kuşhan Hotel'de zayıflamak için 700 euro ödeniyordu.


KALBİ DAYANMADI
Kuşhan'ın Polonezköy'deki zayıflama kliniğine giden Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Dila Kurt, 45 günde 15 kilo vermişti. Zor şartlardan yakınan genç kız kalp krizi geçirerek ölmüştü.