Acil gelin aranıyor

Hastanelerin acil servislerinde yaşananlar Karadeniz fıkralarını aratmıyor... Göz çevresi kırıştığı için acile koşanlar da var, oğluna sağlıkçı kız bakanlar da...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 02:48
Acil gelin aranıyor

İÇİNDEKİLER

Hastalara ilk müdahalenin yapıldığı acil servisler, 'gelin adayı bulmak' gibi inanılmaz gerekçelerle meşgul ediliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gül, gerçek acil vakalara zamanında müdahale edilebilmesi için herkesin daha bilinçli davranmasını istedi.

1 AYDA 28 KEZ GELDİ
Bir kişinin 1 ayda tam 28 defa acile başvurmasının, geçen yıl 130 milyon acil başvuru yapılmasının yaşanan sıkıntıyı ortaya koyduğunu belirten Prof. Dr. Gül, acillerde tanık oldukları fıkra gibi olaylardan birkaçını şöyle anlattı:

ŞAKA DEĞİL GERÇEK!
"Orta yaşlarda 3 kadın acile geldi. Kabine girdiğimde, 'Hanginiz hastasınız?' diye sordum. İlk etapta birbirlerine baktılar, cevap veremediler. Biz şüphelenince biri hasta olduğunu söyleyip sedyeye yattı. Şikayetini sorduğumda, kekelemeye başladı. İnandırıcı olmayan şeyler söyledi. Muayenesini yaparken hasta olmadığı ortaya çıktı. Sonunda oğluna sağlık sektöründe çalışan bir gelin adayı aradığını, uygun gelin adayını bulabilmek için acil servise geldiklerini itiraf etti. Bunu duyunca hepimiz şaşırdık kaldık."

DERDİ KAZ AYAKLARI!
"Bir defasında da genç kadın, yeni aldığı makyaj malzemesi gözünde kırışıklığa neden olduğu şikayetinde bulunuyor. 'Kullanmayın' deniliyor. Makyaj yapmak zorunda olduğunu ve başka bir alternatif bulunmasını istiyor. Başka bir kadın 3-4 acil servise gitmiş. En son geldiği servisteki doktora fiziksel saldırıda bulunuyor. Bağırırken de, 'Siz bu kadar iyi, sabırlı olamazsınız' diyor. Yani doktor sabırlı olduğu için saldırıyor. Yeni aldığı pantolon vücudunda leke yapan biri de başvurdu. Yapılan tahlillerde bu yönde bir bulguya rastlamadık. Sonra anladık ki adam kendisini kanser sanıyormuş...