Hayırlı evlat

Baba hapiste, anne yatalak... Evin tüm sorumluluğu 12 yaşındaki Seçkin’in omuzlarında. Küçük Seçkin, hem evin geçimini sağlıyor, hem de MS hastası annesine bakıyor. Tek isteği ise yetkililerin annesine yardım etmesi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2016 Güncelleme 10 Temmuz 2016, 00:00
Hayırlı evlat

İÇİNDEKİLER

Mersin'de yaşayan İsmihan Gönül (44), 8 yıl önce MS hastalığına yakalandı. Hastalığı gün geçtikçe ilerleyen talihsiz kadın 2 yıldır tamamen yatağa bağımlı hale geldi. Hastalığı son evrede olan, sadece gözlerini ve hafif elini oynatabilen kadının tek şansı ise 12 yaşındaki oğlu Seçkin Gönül. Minik Seçkin yaşından büyük kalbiyle herkesin takdirini kazandı. Seçkin, babasının cezaevine girmesiyle teyzesinin evine yerleşerek annesinin bakımını tek başına üstlendi. Annesinin bakımında teyzesi ve eniştesinin kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Seçkin yetkililere seslenerek, "Annemi çok seviyorum. Bazen ona yeterince bakamadığımı düşünüyorum. Bakım evinde ona daha iyi bakarlar. Annem 8 yıldır bu halde. Eskiden yürüyebiliyordu. Şimdi hiç kıpırdayamıyor, sadece elini az bir kıpırdatabiliyor ve gözlerini oynatabiliyor." diye konuştu.

'ANNEME BAKMAK ZOR DEĞİL'
Annesini elleriyle beslediğini belirten minik Seçkin, "Hap, mama, bazen meyve suyu, bazen çay veriyorum. Benim için annemi beslemek zor değil. İlçlarını, yiyeceklerini genelde ben hazırlıyorum, veriyorum. Bazen teyzem de veriyor" ifadelerini kullandı. İsmihan Gönül'ün oğluyla birlikte kaldığı kardeşi Saliha Yeni ise, "Kardeşim 1 aydır bizimle birlikte. Oğluyla birlikte bakıyoruz. Ancak bakımı çok zor. Sırtı hep yatak yarası oldu. Kardeşime yeterince bakamadığım için çok üzgünüm. Fakat hastalığı çok ilerledi. İlaçları çok pahalı. Sigorta karşılamıyor. Hiçbir akrabamız bize yardımcı olmuyor. Ablamı sokağa atamam. O Allah'ın bana emaneti. Ablam üzgünse ben yatağımda yatamam, yüzü gülerse bende rahat ederim. Yetkilerden yardım bekliyoruz" diye gözyaşı döktü.