Cenaze timi!

Hollanda’da ölen Cavit İrtürk’ün cenazesi Çorum’da defnedildi. Törende güvenlik üst seviyedeydi! Nedeni ise öfkeli akrabalar..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2016 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 00:00
Cenaze timi!

İÇİNDEKİLER

Hollanda'da uzun yıllar bir fabrikada işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan Cavit İrtürk (71) sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirdi. İrtürk vasiyeti üzerine memleketi Çorum'un merkeze bağlı Celilkırı Köyü'nde toprağa verilmek istendi. Ancak, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan akrabalarının kendilerine zarar verebileceğini düşünen gurbetçinin ailesi, jandarmadan yardım istedi. İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı robocop timleri mezarlıkta geniş güvenlik önlemi aldı. Cavit Irtürk, bayramın birinci günü jandarma kontrolünde toprağa verildi.

KÖYLÜLER KORKTU
Toprağa verilen Cavit İrtürk'ün oğlu 30 yaşındaki Veli İrtürk yaşananları şöyle anlattı: "Babam, memleketinde toprağa verilmek için vasiyet etmişti. Ancak köyde husumetli olduğumuz yakın akrabalarımız olan kişiler var. Daha önce tehditler alıyorduk. Babamın köyde toprağa verilmesini istemediler. Konsolosluğa müracaatta bulundum, güvenlik önlemi alınmasını talep ettim. Diğer köylüler bile babamın cenazesine korkudan katılamadı. Nedir bu husumet anlamış değilim."