Acının kardeşliği

Helikopter kazasında şehit olan Yarbay Sadettin Şahin ve eşi ile Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi ve kızı dün son yolculuklarına uğurlandı. Sıra sıra dizilen naaşların arkasından ise annelerini, babalarını ve kardeşlerini kaybeden kız evlatlarının gözyaşları kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2016 Güncelleme 08 Temmuz 2016, 00:25
Acının kardeşliği

İÇİNDEKİLER

Türkiye, bayramda Giresun'dan gelen haberle sarsıldı. Dağlık alana düşen askeri helikopter, herkesi ağlattı. Dün o kazada hayatını kaybedenlere veda vardı. Gözyaşının ilk adresi Ankara'ydı. Kazada şehit olan Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin için Kocatepe Camii'nde bir tören yapıldı. Cenazeye, Şahin çiftinin ailesi ve yakınları ile askeri ve siyasi isimler de katıldı. Pelin (14) ve Selin'in (17) vedası ise yürekleri dağladı.

HEM YETİM HEM ÖKSÜZ...
Korkunç kazada hem annelerini hem babalarını kaybeden iki kız kardeş, gözyaşlarına hakim olamadı. Pelin ve Selin, şehit olan anne ve babalarını asker selamı ile uğurladı. Törende Selin şehit babasının künyesini taşıdı. Cenaze töreninin ardından şehit çiftin naaşları Pursaklar Altınova Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Ağıtlar Ankara'dan Tokat'a aktı. Kazada hayatını kaybeden Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru için Tokat'ın Zile İlçesi'nde bir tören yapıldı. Anne ve kız kardeşlerini helikopter kazasında kaybeden ikiz kardeşler Şükran (27) ile Nurdan'ın (27) feryatları yürekleri dağladı. Diğer kardeş Nihal (21) ise metanetini korumaya çalıştı. Abla Nurdan kız kardeşi Berrin'in tabutuna sarılarak "Ne olur ablanı bırakma" diye ağladı. Şükran Doğru ise annesinin tabutunu okşayarak "Annecim" diyerek ağıtlar yaktı. Törenin ardından Nuran Doğru ile kızı Berrin, Asri Mezarlık'ta son yolculuğuna uğurlandı.

İŞTE KAZANIN DETAYLARI
Helikopter kazasında Genelkurmay'ın yaptığı ilk inceleme tamamlandı. Buna göre helikopter ani iklim değişikliğine maruz kaldı. Çok yoğun bulut kümesiyle karşılaştı. Pilot bu bulut kümesinden kaçmak için önce güzergah değiştirdi ve helikopteri indirmek için düz bir alan aradı. Ancak bölge çok sarp kayalıklardan oluştuğu için bir yer bulamadı. Pilot daha yumuşak bir iniş için ağaçları hava yastığı olarak kullanarak düştü. Kazadan yaralı olarak kurtulan Albay Ünal Bayhan'ın da ilk ifadesinde "Bulutların içine girdik" dediği öğrenildi.