Heykeltıraş

heykeltıraş Serdar Kelçe, İzmir metro istasyonunda bulunan heykele fena kafayı taktı! Mayıs ayında müstehcen bulduğu heykeli kıran Kelçe, onarılan eseri dün yine tıraşladı! İkinci kez gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2016 Güncelleme 26 Haziran 2016, 00:48
Heykeltıraş

İÇİNDEKİLER

Kimileri sanat aşkıyla yanıp tutuşurken, kimileri de beğenmediği sanat eserlerine tahammül edemiyor. İzmir'deki Spor İstasyonu metro durağında 4 yıldır sergilenen mitolojik ahşap heykel geçen Mayıs ayında müstehcen olduğu gerekçesiyle tartışma yarattı. Protesto edilen 'Müzisyen' adlı heykelin istasyondan kaldırılması istendi. Son olarak da Serdar Kelçe adında bir saldırgan heykeli kırdı. Kelçe, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

KIRMAYA DOYAMADI...
Bir grup heykeltıraş tarafından tamir edilen heykel, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden sergilenmeye başladı. Ancak önceki gün yine aynı saldırgan harekete geçti. Heykele tekme atıp, poşetle vuran Serdar Kelçe'yi gören güvenlik görevlisi polise haber verdi. Gözaltına alınan Kelçe, adliyeye sevk edildi. Sanat düşmanı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Vatandaşlar, saldırganın ceza almamasına tepki gösterdi. Heykelin daha önce kırılan ve tamir edilen bölümlerinin yine kırıldığı öğrenildi.