Vahşetin babası

Ali Alkan ile kızı İdil, 14 Şubat’tan beri kayıptı. 129 gündür aranan ikilinin cesedi, bodrum katından çıktı. Polis, soruşturma başlattı. Genç adamın, “boşanmak üzere olduğu eşine göstermemek için” biricik kızını öldürüp, intihar ettiği şüphesi ağırlık kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 01:09
Vahşetin babası

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 14 Şubat'tan beri kayıp olan Ali Alkan ile kızı İdil'in(10) cesedine ulaşıldı. Olayın perde arkasından ise baba vahşeti çıktı. İddialara göre, Sincan'da yaşayan Ali-Zehra Alkan çifti, ayrılık kararı aldı. Ancak psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenilen Ali Alkan, boşanmamakta ısrarlıydı. Genç adam, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde ayrı yaşadığı eşi Zehra Alkan'ın evine gidip barışmak istediğini anlattı. Olumsuz yanıt alınca da annesinin yanında kalan kızı İdil'i "gezdirme" baha- nesiyle yanına alarak evden ayrıldı. Aynı gün eşini arayan Alkan, "Bir daha kızını göremeyeceksin" dedikten sonra telefonunu kapattı. Bir daha eşine ulaşamayan Zehra Alkan, kızının hayatından endişe ederek polise kayıp başvurusu yaptı. Ancak tüm aramalara rağmen ne Ali Alkan'dan ne de İdil'den haber alındı. Önceki akşam ise tüyler ürperten bir gerçek ortaya çıktı.

APARTMANA KOKU YAYILDI
Zehra Alkan'ın oturduğu aparmanın bodrum katından gelen ağır kokulardan rahatsız olan komşular, durumu görevlilere anlattı. İlaçlama yapmak için bodrum kapısının kilidini açan görevli, 2 cesetle karşılaştı. Olay yerine giden ekipler inceleme başlattı. Tanınmaz haldeki cesetler Adli Tıp'a kaldırıldı. DNA testiyle cesetlerin 129 gündür kayıp olan Ali Alkan ve kızına ait olduğu anlaşıldı. Küçük kızın karın bölgesinden bıçaklanarak, baba Alkan'ın ise boğazının kesilerek öldürüldüğü ve olayda aynı bıçağın kullanıldığı saptandı. Cesetlerin üzerinde palto bulunması ve çürümüş vaziyette olması ise olayın kış aylarında yaşandığını ortaya çıkardı. Baba Alkan'ın eşine göstermemek için önce İdil'i öldürüp, sonra boğazını keserek intihar ettiği şüphesi ağırlık kazandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği açıklandı.

Erkam ÇOBAN