O kardeşlere indirim

Yargıtay annelerini vahşice öldüren Şeyda (20 yıl) ile Beyza (10 yıl) kardeşlerin aldığı cezayı çok buldu! Sanıklara, makul oranda indirim yapılması gerektiği vurgulandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 01:13
O kardeşlere indirim

İÇİNDEKİLER

İzmir Aliağa'da üç yıl önce Şeyda P. (19) ile 17 yaşındaki kardeşi Beyza P. anneleri Gülseren Süngü'yü bıçaklayarak öldürdü. Kız kardeşler Şakran Cezaevi'ne gönderilirken çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Bazıları, kızların, 'rahat' yaşamlarına mani olduğu için annelerini öldürdüğünü iddia ederken, iki genç kız ise annelerinin yaşam tarzına tahammül edemedikleri için cinayeti işlediklerini ileri sürdü. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalar sonunda mahkeme heyeti üst sınırdan tahrik indirimi uyguladı, abla Şeyda 20, Beyza 10 yıl hapis cezası aldı. Kardeşler, cezayı çok bularak yargıtaya gitti.

ABLAYA YARAYACAK
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı geçen hafta mütalaasını tamamladı. Anne Gülseren'in birahanelerde çalıştığı ve eve erkekler getirdiği, kızların uygunsuz isteklerle karşılaştıkları vurgulanarak, hükmün bozulması talep edildi. Avukat Hakan Turan, Yargıtay'dan da benzer karar çıkarsa abla Şeyda'nın cezasının 15 yıla ineceğini söyledi.