Parmak hesabı!

Erol Evgin, ikinci Aysun Kayacı olayına imza attı “Parmak basanla üç üniversite bitirenin oyunun eşit olmadığını” açıkladı Demokrasi hesabı yaptı Tepki üstüne tepki aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2016 Güncelleme 21 Haziran 2016, 00:55
Parmak hesabı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de gün geçmiyor ki ünlüler siyaset yapmasın... Yıllar önce Aysun Kayacı'nın "Benim oyumla çobanın oyu bir olmamalı" çıkışının ardından şimdi de ünlü sanatçı Erol Evgin benzer açıklamalarla gündem yarattı. Bir gazeteye röportaj veren Erol Evgin, yıllarca içinde sakladığı, hatta özlemini duyduğu kendi demokrasi anlayışını anlattı! "Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını" diyerek bu şekilde eşitliğin sağlanabileceğini ortaya attı: "Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi! Hiç hakça değil. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alanı belediye başkanını seçsin. Önce herkesi eğitelim sonra "demokratız" diye ortaya çıkalım." İşte bu açıklamalar, bir anda gündemde bomba etkisi yarattı. Herkes sosyal medyaya daldı. Ünlü sanatçıya tepkiler yağmur gibi yağdı! Bunun üzerine bir açıklama yapan Evgin, "O kısa sohbette adalet ve eşitlik kavramları birbirine girmiş gibi görünüyor olabilir. Benim adaletten, eşitlikten ve demokrasiden yana olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Demokrasi varsa hepimiz varız" dedi.

ÇOBAN HATIRLATMASI
Ünlü manken Aysun Kayacı da yıllar önce bir televizyon programında "Niye vergisini vermeyen, dağdaki çobanla benim oyum eşit mesela" dedi. O dönem hemen hemen tüm kesimlerin tepkisini çekti. Evlenen Kayacı, bankacı kocası Efe Kapancı ile ABD'ye yerleşti.

PERUK DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ
Takma kafa Erol, çaptan düşünce dilin çözüldü
Koyunun olmadığı yerde, keçilere gün doğar...
Parmak basar ama Allah'tan korkar ablamız...
Kafan küflenmiş, çıkar peruğu hava alsın!
Seni beyefendi sanırdık, sen de boş çıktın!
Demek ki muhtar olacaksın... Sanatçı olarak davet edilmedin ondan atıyorsun!
Hani "Köylü Milletin Efendisi"ydi!
Peruk takanla benim oyum eşit olmamalı!
Kasetler, CD'ler satılırken ayırım yapmıyordun!
Peruk kafa otur, notun sıfır...