Atama fırtınası

Dışişleri Bakanlığı’nda yeni görev dağılımı yapıldı. Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu BM Daimi Temsilciliği’ne, Bakan Yardımcısı Naci Koru, Cenevre Büyükelçiliği’ne atandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2016 Güncelleme 12 Haziran 2016, 00:25
Atama fırtınası

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı'nda son dönemin en önemli değişiklikleri yaşandı... Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, yeni kararnameyle birlikte Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görevlendirildi.Müsteşar Yardımcısı Murat Esenli'nin yeni görev yeri Roma oldu. Siyasi İşler Genel Müdürü Hulusi Kılıç, Kişinev'e atandı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç ise Belgrad Büyükelçisi olarak görev yapacak. Eski Libya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da Berlin'e atandı. Bratislava Büyükelçiliği'ne ise Aslıgül Üğdül'ün atandığı öğrenildi.

FİDAN LİSTEDE YOK
Bakan Yardımcısı Naci Koru da görev değişikliği yaşayan isimlerden biri. Koru, BM Cenevre Daimi Büyükelçisi oldu. Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, AB Daimi Temsilcisi oldu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yer almadığı kararnamede Almanya Büyükelçisi H. Avni Karslıoğlu'nun ise Merkeze geleceği görüldü.

Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Birleşmiş Milletler'e atandı. Bakan Çavuşoğlu, büyükelçilere görev yerlerini telefonla bildirdi.