Efsaneye son görev

Tüm zamanların en iyi boksörü Muhammed Ali için ABD’de cenaze namazı kılındı. Namaza Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2016 Güncelleme 10 Haziran 2016, 01:00
Efsaneye son görev

İÇİNDEKİLER

Solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin (72) iki gün sürecek cenaze töreni, dün Lousiville'de kılınan cenaze namazı ile başladı. Ünlü boksörün 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall'daki cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar Berat Albayrak, Akif Çağatay Kılıç ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Namaz öncesi salonda Rahman ve Fecr suresinden ayetler okundu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Muhammed Ali'nin naaşı Yusuf İslam ve Hamza Yusuf'un da aralarında olduğu bazı Müslümanlar tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracından alınarak salona getirildi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
Namazı ABD'deki Müslüman toplumunun önderlerinden İmam Zaid Şakir kıldırdı. Aile üyeleri de törende kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti. Efsane boksör için ikinci tören bugün "KFC Yum! Center"da yapılacak. Bu törene diğer dinlerden temsilciler ile farklı toplum kesimlerinden Muhammed Ali'nin sevenlerinin katılması bekleniyor. Yarın naaşı Louisville caddelerinde belirlenen güzergahta taşınacak Muhammed Ali, Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.