Sağlam Tokat

Tokat’ın Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Ermeni Soykırımı yasa tasarısına imza atan Cem Özdemir’i artık hemşehri olarak kabul etmediklerini duyurdu. Pazarlılar “Bizim için artık Cem Özdemir yoktur” derken Bettina Kudla’yı fahri hemşehri yapacaklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2016 Güncelleme 07 Haziran 2016, 00:49
Sağlam Tokat

İÇİNDEKİLER

Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına ve bu tasarıya imza atan 11 Türk kökenli Alman milletvekilinden Ekin Deligöz ile Cem Özdemir'e doğum yerleri Tokat'tan tepkiler devam ediyor. 15 koruma ile gezmeye başlayan Cem Özdemir'e son tepki ise Tokat'ın Pazar İlçesi Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar'dan geldi. Pervanlar "Cem Özdemir'i 'bizim insanımız' diye destekledik. Ancak böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye bir isim bu saatten sonra Tokat'ta yoktur. Ama bunun yanında 'Hayır' oyu veren Bettina Kudla'yı tebrik ediyorum. Bizim için artık Cem Özdemir yoktur, Bettina Kudla vardır" diye konuştu.

İSMİ BİZİMLE ANILMASIN!
Cem Özdemir'in hukuken Pazarlı olduğunu ifade eden Başkan Pervanlar, "Ama bu saatten sonra biz Cem Özdemir diye birisini hemşehri olarak kabul etmiyoruz. Belediye meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdık. Yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir'in Pazarlı olmadığını, böyle bir hemşehri hukukunun bulunmadığını meclis kararı ile tescil edeceğiz. İnşallah bunu tüm yetkili organlarla paylaşıp böyle bir kişiyle bağımız kalmadığını; aksine 'Hayır' oyu veren hanımefendinin de fahri hemşehrimiz olarak kabulünü meclisimizde oylayacağız. Oy birliği ile bu kararları alıp en azından böyle bir insanın, adının Tokat ve Pazar'la anılmaması gerektiğini meclis kararı ile tescil edeceğiz. Bunu da en kısa zamanda yapıp gerekli mercilerle paylaşacağız" diye konuştu.



Büyük tepki çeken Cem Özdemir'e yapılan protestolar sonrası Alman vekil 15 korumayla dolaşmaya başladı.



Şerafettin Pervanlar



Bettina Kudla