Kara tünel

Teröristler, Gümüşhane’nin Torul İlçesi’nde sahte kaza ihbarı yaptı. Olay yerine giden askeri araca silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Uzman Çavuş Özgür Tok şehit oldu, bir asker yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2016 Güncelleme 06 Haziran 2016, 00:57
Kara tünel

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK, Gümüşhane'de ortaya çıktı. PKK'lı kalleşler şehir merkezi ile Torul İlçesi arasındaki Harmancık Tüneli mevkiinde pusu kurdu. Sahte kaza ihbarı yapan teröristler olay yerine jandarma ekibinin gelişini bekledi. Bölgeye giden askeri araca tünelin girişinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, askeri araçta bulunan Uzman Çavuş Özgür Tok (35) ve Uzman Çavuş Salih Bulut (25) yaralandı. Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı askerlerden Özgür Tok, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer yaralı asker ise Trabzon'a sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, bölgede terör faaliyetinin yaklaşık 1.5 aydır devam ettiğini belirterek, "Bununla ilgili bütün güvenlik birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz, kamuda görevli veya tüm vatandaşlarımız büyük hassasiyet gösteriyor. Bu konuda takip çalışmalarımız da devam ediyor. Ama dediğim gibi terör örgütünün prensibinde tuzak kurma, kahpece faaliyet gösterme vardır. Faillerin takibiyle ilgili operasyon faaliyeti başlatıldı" dedi.



Kalleş teröristler pusu kurdukları araca kurşun yağdırdı.

ŞEHİT ACISI ERZURUM'A DÜŞTÜ
Uzman Çavuş Özgür Tok'un Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve bir çocuk babası olan Tok'un yakınları gözyaşı döktü.
ÖZGÜR ÖZDEMİR